Financiar

#turism #faliment #majorare taxe #firme turism

Firmele din turism, la un pas de faliment din cauza majorarii taxelor

Peste 20% dintre firmele care isi desfasoara activitatea in turism risca sa intre in faliment inca din primul trimestru al anului 2013 daca taxele si impozitele locale vor fi majorate, atrage atentia Federatia Patronatelor din Turismul Romanesc (FPTR).

"Federatia Patronatelor din Turismul Romanesc (FPTR) nu sustine cresterea taxelor locale cu 16% si considera ca este o masura total nepotrivita in momentul de fata, deorece firmele nu mai pot suporta cresterea taxelor sau introducerea unor taxe noi", a declarata Mohammad Murad, presedintele FPTR.

Declaratiile lui Murad vin in contextul in care Executivul a stabilit, miercuri, ca taxele si impozitele locale vor fi majorate cu 16,05% incepand cu 2013. Cresterea se va face potrivit legii prin indexare cu rata cumulata a inflatiei din ultimii trei ani.

Ulterior, premierul Ponta a precizat ca nu va publica hotararea de Guvern care prevede acest lucru pana cand nu se va clarifica faptul ca Executiv nu mareste aceste taxe. El a adaugat ca actualizarea lor cu rata inflatiei se face doar de catre autoritatile locale, doar daca acestea doresc.

Sursa foto: realitatea.net

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea