Financiar

#subventii #fermieri #terenuri agricole #subventie de la UE #vanzare terenuri

Fermierii vor primi subventii cu 20% mai mari de la UE daca isi arendeaza terenurile

Incepand din 2014, proprietarii de terenuri agricole care vor arenda sau vinde fermierilor activi suprafetele de teren nelucrate vor primi o subventie de la UE si un plus de 20% din acest sprijin.

"Avem acum un anumit numar de ferme mici, care au doua-trei, patru sau cinci hectare. Proprietarii terenurilor respective beneficiaza de subventia la hectar. Incepand cu 2014, pentru aceste ferme mici se va calcula o plata fixa", a declarat comisarul european Dacian Ciolos.

Astfel, potrivit propunerii lui Dacian Ciolos, toate fermele mici, care au suprafete intre 1,5 si 5 hectare ar putea primi o suma de 700 de euro pe ferma in fiecare an. Scopul acestei initiative este acela de a stimula persoanele in varsta care locuiesc la tara sau persoanele care locuiesc la oras si detin terenuri in mediul rural de a arenda sau vinde terenurile pe care nu le lucreaza unui agricultor activ.

Sursa foto: antena3.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea