Financiar

#reducere costuri #factura la curent #certificatele verzi #industria eoliana

Factura la curent s-ar putea reduce cu 5%-10%

Imediat ce legea privind taierea de subventii pentru producatorii de energie din surse regenerabile va intra in vigoare, factura la curent ar putea scadea cu 5%-10%.

Constantin Nita, ministrul Energiei, a mentionat ca prima scadere a facturilor la electricitate ar putea avea loc in luna august, cu doar 5%.

"Odata cu aplicarea ordonantei care amana acordarea unor certificate verzi, suma platita de romani pentru ele, si care este inscrisa in factura la energie electrica, va scadea. Iar acest lucru se va vedea la factura pe iulie", a declarat Nicolae Havrilet, presedintele Autoritatii Nationale de Reglementare in Domeniul Energiei.

Nicolae Havrilet a precizat, de asemenea, ca certificatele verzi reprezinta in acest moment circa 10% din factura la curent. Insa, daca se ia in calcul majoritatea certificatelor verzi pe care le primeste industria eoliana, acest sector va primi, din 1 iulie, doar un certificat verde, in loc de doua, ceea ce inseamna ca suma platita pentru acestea se va injumatati. Adica, factura la curent ar urma sa scada cu circa 5%.

Sursa foto: curentul.ro
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea