Financiar

#depreciere euro #depreciere leu #piata valutara # curs euro

Euro, la minimul ultimilor doi ani fata de dolar

Moneda euro s-a depreciat luni la minimul ultimilor doi ani, investitorii privind cu prudenta intalnirea de la Bruxelles a ministrilor Finantelor din zona euro, care vor discuta masurile anticriza adoptate de liderii UE la summit-ul din 28-29 iunie.

Euro a continuat sa scada pentru cea de-a patra sedinta consecutiv, piata asteptand si mesajul presedintelui Bancii Centrale Europene (BCE), Mario Draghi, catre Parlamentul European. BCE a adoptat saptamana trecuta masuri de politica monetara fara precedent, inclusiv reducerea dobanzii cheie de la 1% la 0,75% si coborarea ratei depozitelor overnight la zero pentru a incuraja bancile din zona euro sa crediteze.

Euro a scazut la 1,2251 dolari, cel mai redus nivel din iulie 2010, si a revenit ulterior la Londra la 1,2288 dolari, aproape de nivelul de la sfarsitul sedintei de vineri.

Leul se prabuseste

Si pe piata valutara din Romania, leul se prabuseste. Cursul a urcat la 4,5275 lei/euro. Cursul de referinta leu/euro anuntat luni de BNR a atins un nou maxim istoric, iar rata oficiala pentru dolar a stabilit un nou record si a urcat la 3,6848 lei/dolar, pe fondul deprecierii consemnate de moneda nationala.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea