Financiar

#valuta #euro #curs de schimb # cotatie euro # cotatie minima

Euro a atins minimul ultimelor doua luni

euro s-a depreciat luni pana la minimul ultimilor doua luni comparativ cu dolarul american, ca reactie la amenintarile agentiei de rating Moody's.

Agentia a avertizat in legatura cu retrogradarea tarile Uniunii Europene, dupa ce liderii UE nu au ajuns la un consens asupra unor masuri eficiente de iesire din criza .

Investitorii au ales monede mai stabile, orientandu-se spre dolar si yen , care s-au apreciat fata de majoritatea monedelor, scrie Bloomberg.

"Avertizarea Moody's asupra zonei euro a cantarit mult in deprecierea monedei", a spus un analist al Mizuho Financial Group. "A fost un eveniment important al saptamanii trecute, iar acum trebuie sa privim, din nou, inainte. Chiar daca a fost un summit si au fost facute planuri, tot trebuie sa fie implementate."

Euro s-a depreciat cu 1,5 procente, pana la un curs de 1,3189 dolari/euro, cel mai mic nivel de la 4 octombrie. Cursul monedei unice a scazut cu 1,6 procente in ultima luna, cea mai mare depreciere dintre cele mai importante 10 monede ale lumii, in timp ce dolarul s-a apreciat cu 3,1 procente.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea