Financiar

# curs euro #euro #crestere euro #estimari ing

Estimari ING: Euro ar putea atinge valoarea de 5 lei, pe perioade scurte de timp

ING Bank a anuntat ca si-a revizuit prognoza pentru cursul de schimb leu / euro. Astfel, specialistii bancii sustin ca la finele anului vom avea un curs de 4.85 lei, insa nu exclud posibilitatea ca, pentru perioade scurte de timp, valoarea monedei europene sa atinga un varf de 5 lei.

Pe de alta parte, Mugur Isarescu, guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei, i-a avertizat recent pe politicieni ca Romania nu va fi penalizata numai prin deprecierea leului pe fondul scandalurilor politice recente, ci si prin cresterea costurilor de finantare a statului.

"Politicienii trebuie sa se aseze la masa si sa gaseasca solutii, nu sa interpreteze cursul ca se duce in sus din cauza lui cutare sau cutare. Nu pot sa spun mai mult pentru ca suntem neutri politic, dar trebuie sa spunem societatii romanesti realitatea. Si realitatea este aceasta: depindem de pietele internationale si ele te penalizeaza dramatic", a spus Isarescu

"Deocamdata se vede pe curs. Se va vedea si pe costurile de finantare, inevitabil. Si e greu sa discerni cat vine din plan international, din locatie geografica, din imagine si cat vine din ce se intampla pe plan intern", a adaugat guvernatorul BNR.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea