Financiar

#erori #criza #impozite #profit #imprumut #bnr #fmi

Erori de evitat de catre afaceristi pe timp de criza

Neplata taxelor si impozitelor sub pretextul crizei este una dintre greselile facute de reprezentantii mediului local de afaceri, este de parere Valentin Lazea , economistul-sef al Bancii Nationale a Romaniei.

"Desi acest comportament este unul optim in planul microeconomic pe termen scurt , el va avea avea efecte devastatoare, prin cumul, la nivelul macroeconomic", estimeaza Lazea.

O a doua greseala pe care reprezentantii mediului de afaceri ar trebui sa o evite este asteptarea unor ajutoare de la Guvern, eventual din banii imprumutati de la Fondul Monetar International (FMI) si Uniunea Europeana (UE), noteaza DailyBusiness.

"Acest lucru nu reprezinta altceva decat o incercare de a mari deficitul bugetar si pe cel extern", a precizat Lazea, in cadrul unui seminar organizat miercuri de Ziarul Financiar.

Cea de-a treia eroare mentionata de ECONOMISTUL sef al bancii centrale este pastrarea unor rate ale profitului anormal de mari.

 ( citeste continuarea in NewsChannel.ro )

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea