Financiar

#energie electrica # scumpire energie electrica # pret energie electrica # certificate verzi

Energia electrica se va scumpi, din 2012

Energia electrica pentru consumatorii casnici se va scumpi, iar banii vor fi folositi pentru producerea de energie regenerabila.

Asta dupa ce guvernul a aprobat, miercuri, ordonanta pe baza careia va fi acordat ajutor de stat prin certificate verzi pentru productia de energie regenerabila.

Decizia vine dupa ce asociatiile din domeniu au reclamat de mai multe ori intarzierea adoptarii acestui act normativ. Schema de sprijin a fost deja aprobata de Comisia Europeana .

Conducerea ANRE estimeaza ca aceasta schema va genera o crestere a tarifului la energia electrica pentru consumatorii casnici de 2,5% incepand cu anul viitor, se arata intr-un comunicat al guvernului.

Legislatia sprijina proiectele in energii regenerabile prin sistemul certificatelor verzi, care permite investitorilor recuperarea investitiilor. Certificatele verzi sunt acordate pentru energia electrica produsa din surse regenerabile si livrate consumatorilor.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea