Financiar

Dolarul, mai slab decit francul elvetian

Vestea potrivit careia Bear Sterns, a cincea banca americana de investitii, a primit finantare de urgenta pentru lipsa de lichiditati a prabusit dolarul pina sub francul elvetian.

Moneda americana incepe saptamina la noi minime-record, de vreme ce investitorii interpreteaza drept sistematice pierderile din sistemul bancar american. Vineri, dolarul american a primit o noua lovitura, o data cu anuntul FED New York si JP Morgan ca vor acorda finantare de urgenta pe o perioada de 28 de zile companiei Bear Sterns, a cincea banca de investitii din SUA.

Dolarul a cazut la 99,58 yeni/dolar, cel mai mic nivel din ultimii 12 ani si jumatate, inainte de a reveni la 100,20 yeni/dolar, in scadere cu 0,3%. In 2008, dolarul a pierdut 10% in fata monedei japoneze. Euro a atins un nivel-record de 1,5688 dolari/euro, inainte de a scadea la 1,5613 dolari/euro.

Dolarul a scazut pentru prima oara in istorie sub nivelul francului elvetian, tranzactionindu-se la 0,9987 franci elvetieni . „Oamenii incep sa se intrebe daca acesta nu este un semnal de probleme sistematice in sectorul bancar american si de aceea inregistram o vinzare masiva a dolarului“, a declarat un trader din cadrul Tempus Consulting, Greg Salvaggio. Analistii dau ca sigura depasirea pragului de 1,60 dolari pentru un euro, in vreme ce intrarea economiei SUA in recesiune este considerata un fapt implinit, iar la intrunirea de miine a Federal Reserve este asteptata o reducere masiva de dobinda de cel putin trei sferturi de punct procentual.

 

Pentru mai multe informatii legate de afaceri, imobiliare, media si advertising, economie si finante aboneaza-te la Newsletter-ul Financiar Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea