Financiar

#salariu #director #crestere #bonus #management

Directorii de companii se vor multumi, anul acesta, cu o crestere moderata a salariului

Remuneratia directorilor este "remodelata" pentru a raspunde schimbarilor generate de scaderea economiei, evidentiaza raportul realizat de Ernst & Young in luna februarie. Reprezentantii companiilor din Romania anticipeaza pentru acest an o crestere moderata a salariilor fixe ale directorilor, unii dintre acestia prognozand chiar o stagnare la nivelul din 2008, ca urmare a schimbarilor din mediul economic. Astfel, circa 25% din companiile participante au anticipat inghetarea salariului fix al directorilor in 2009, iar altele au estimat o majorare salariala anuala in medie de maxim 9%.

"Diminuarea preturilor actiunilor si volatilitatea burselor au determinat directorii, consiliile de administratie si actionarii sa reflecteze asupra efectelor care se vor resimti la nivelul pachetelor de remunerare a directorilor executivi , pachete care au fost concepute in perioade de crestere economica accelerata. in pofida recesiunii economice, companiile din Romania pot fi supuse presiunii de a gestiona aceste aranjamente intr-un mediu caracterizat de lipsa de experti pe piata fortei de munca ", arata comunicatul Ernst&Young, preluat de Mediafax.

Studiul indica o moderare a tendintei de crestere a salariilor si releva posibilitatea ca sfarsitul anului sa aduca o stagnare a salariilor sau doar o crestere modesta a acestor.

Pe de alta parte, selectarea si stabilirea masurilor de performanta pentru acordarea bonusurilor aferente acestui an vor constitui, probabil, cele mai mari provocari in domeniul politicilor de salarizare, potrivit studiului.

Filosofia... acordarii bonusului


Anul acesta, majoritatea companiilor se va orienta spre o recompensare a angajatilor in functie de performanta personala, prin bonusuri sau alte stimulente financiare.

"Companiile pot fi nevoite sa reconsidere intreaga filosofie care sta la baza acordarii bonusurilor ca rasplata acordata directorilor pentru performanta companiei sau ca stimulent pentru atingerea unor obiective specifice..."

 ( citeste continuarea in NewsChannel.ro )

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea