Financiar

#anaf #declaratie unica #impozit pe venit #contributii sociale

Din 2011, declaratie unica pentru impozitul pe venit si CAS

Agentia Nationala de Administrare Fiscala a anuntat, luni, ca angajatorii vor depune incepand cu 2011 o declaratie unica pentru impozitul pe venit si contributiile sociale.

Pentru obligatiile aferente lunii ianuarie, formularul va fi depus pana la data de 25 februarie inclusiv.

Declaratia unica trebuie depusa  la ANAF, iar apoi Ministerul Finatelor Publice trimite datele necesare la Casa de Pensii si la la somaj (Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca).

In acest formular au fost integrate informatiile care se regaseau in declaratiile fiscale depuse de angajatori,  precum si in declaratiile privind evidenta nominala a asiguratilor.

"Pana la data de 1 iulie 2011 contribuabilii vor putea depune noul formular fie online, fie la ghiseu, in ultima situatie prezentand Anexa 1 semnata si stampilata, celelalte informatii urmand sa fie livrate pe suport electronic (discheta, CD, stick). Depunerea online presupune achizitionarea unui certificat electronic calificat si inrolarea la organele fiscale. Dupa data de 1 iulie, depunerea online devine obligatorie", informeaza ANAF.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea