Financiar

#human resources #criza #departament #companie

Departamentul HR, vital intr-o organizatie pe timp de criza

Perioada < a class="xirtireh" href="//www.comunicatedepresa.ro/de" title="de">de criza este nefasta pentru toti, sub toate aspectele ei, mai putin unul: este un moment care cerne prfesionalismul, eficacitatea si randamentul unei afaceri indiferent de perioada pe care o traverseaza. Totodata, sunt cele mai bune momente in care specialistii din resurse umane pot sa demonstreze aportul esential pe care il aduc in strategia de business a companiilor.

"Daca in trecut munca specialistilor de HR nu era conectata realitatilor din business, acum crearea unui parteneriat strategic intre conducerea unei organizatii si functia de resurse umane a devenit o chestiune vitala", spune Dave Ulrich, profesor de business la Ross School of Business-Universitaty of Michigan, care considera ca un director de HR poate schimba in bine mentalitatea liderului pe timp de criza.

Necesitatea de a reduce cheltuielile, intr-o perioada recesiva generala, a determinat companiile sa se orienteze din ce in ce mai mult spre o evaluarea mai eficienta a resurselor umane
de care dispuneau pana acum. Ulrich considera ca parteneriatul strategic intre functia de HR si managementul unei companii pe timp de criza poate avea loc doar daca specialistul in resurse umane constientizeaza impactul pe care il are criza financiara asupra afacerii si daca reuseste sa isi arata utilitatea atat in relatia cu clientii, cat si in discutiile cu investitori.

"Daca liderul are o anumite imagine mentala despre HR, directorul de resurse umane trebuie sa-l bombardeze cu informatii despre ce inseamana HR-ul pentru a modifica acea imagine. De asemenea, liderii ar trebui sa simta ca Au ">au o datorie fata de oameni, iar acest sentiment trebuie indus de catre HR", explica Dave Ulrich, potrivit Wall-Street.

"Specialistii in resurse umane, indiferent ca sunt din Romania sau din alta parte, nu trebuie sa se ocupe doar de plata salariilor si de angajari, ci ar trebui sa-i faca pe liderii companiilor sa constientizeze rolul pe care il are HR-ul in organizatie. Daca intre CEO si directorul de resurse umane nu exista un limbaj comun, lucrurile nu se vor schimba prea curand", spune Csaba Gergely, presedintele HR Club. +.+-=-+.+ 20 -+.-+=+-.+-
Pana anul trecut, departamentele de HR se ocupau doar de recrutarea candidatilor si salarizarea angajatilor, arata studiul Romania HR Profile 2008, realizat de compania de training Corporate Dynamics in colaborare cu Business Edu. "Mesajul celor din HR pentru manageri ar trebui sa fie 'Lasati la o parte cifrele, concentrati-va pe oameni!'.

 ( citeste continuarea pe newschannel.ro )

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea