Financiar

#gheorghe ialomitianu #declaratii unice #administratii fiscale

Declaratiile unice vor putea fi depuse si la alte institutii in afara de Fisc

Gheorghe Ialomitianu , ministrul Finantelor Publice, a declarat, luni, intr-o conferinta de presa ca va exista posibilitatea ca angajatorii sa depuna declaratiile unice privind plata impozitului pe venit si contributiile sociale si la alte institutii, nu numai la administratiile fiscale care apartin -ului, anunta realitatea.net.

Ialomitianu a precizat, ca, spre exemplu, un contribuabil arondat la o din resedinta de judet poate depune declaratia unica si la o primarie. Conditia este ca primaria sa fie agreata de .

Mihai Gogancea Vatasoiu, vicepresedintele ANAF , a declarat ca in urmatoarele doua saptamani Guvernul ar putea emite o hotarare care va viza acreditarea si altor institutii, in afara de cele din subordinea Fiscului, care sa preia fizic declaratiile unice.

In cadrul aceleaiasi conferinte de presa, ministrul Ialomitianu a adus in discutie si situatia persoanelor fizice autorizate (PFA). El a declarat ca spera ca pana la sfarsitul primului trimestru acestui an, acestea sa poata depuna de asemenea la Fisc declaratiile catre Casa de Pensii si Casa de Sanatate.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea