Financiar

De la 1 iulie, un nou val de scumpiri

Un nou val de scumpiri ne asteapta la 1 iulie. Specialistii sustin ca vom cheltui mai mult pentru energia termica, dar si pentru tigari.

Principalii furnizori de gaze au cerut inca din aprilie o majorare a preturilor cu 20 la suta. Motivul este scumpirea cu 25 de procente a gazelor importate din Rusia, care acopera o treime din consumul Romaniei.

Pretul unui pachet de tigari va creste in medie cu 40 de bani de la 1 iulie. Autoritatile vor majora acciza pentru tutun la 50 de euro la mia de tigarete, fata de 41,5 euro cat este in prezent. Specialistii sustin ca dupa noile majorari la gazele naturale facturile vor creste substantial.

"De la 1 iulie va creste pretul gazelor de import la peste 470 de dolari pe metrul cub. La productia de energie termica , Elcen Bucuresti a solicitat o crestere de 245 la energia electrica. Nu o sa mai putem vorbi despre energie ieftina datorita implicatiilor internationale" a declarat Iulian Iancu, presedintele Comisiei de Industrii din Camera Deputatilor.

De cealalta parte, reprezentantii Primariei Capitalei sustin ca facturile la energia termica ar putea scadea, daca Parlamentul ar modifica legislatia in vigoare.

"Daca dumneavoastra promiteti un termen in care Comisia de Industrii a Camerei Deputatilor sa completeze lipsa din lege eu va garantez ca factura va pica cu 20 la suta, in realitate cu 10 la suta" a precizat Tudor Popescu, director Primaria Capitalei.

Pretul gazelor naturale s-a majorat ultima data la sfarsitul anului trecut, in timp ce tigarile s-au scumpit la inceputul lui 2008.


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea