Financiar

#motorina #benzina #aliniere standarde europene #carburanti euro 5

De la 1 ianuarie, benzinarii romani vor vinde doar carburanti euro 5

Din 1 ianuarie 2009, in benzinariile romanesti nu se vor mai comercializa carburanti euro 4, desi companiile petroliere i-au introdus pe piata abia in 2007.

Incepand cu aceasta data, companiile de profil sunt obligate printr-o directive a Parlamentului European sa vanda doar benzine si motorine euro 5 , urmand ca din 2014, toate tarile membre ale Uniunii Europene, inclusiv Romania, sa comercializeze doar carburanti Euro 6 .

"Trebuie sa tinem cont ca rafinariile din Uniunea Europeana au avut la dispozitie o perioada de patru ani pentru implementarea tehnologiilor necesare productiei de carburanti Euro 5 , fata de doar doi ani pentru rafinariile din Romania. In acest context, credem ca eforturile investitionale facute de rafinariile din Romania pentru a trece in patru ani de la standardul Euro 3 ( obligatoriu din 2005) la standardul Euro 5 (obligatoriu din 2009) se vor resimti si in preturile finale", spun reprezentantii Rompetrol.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea