Financiar

# fonduri nerambursabile afacere #fonduri nerambursabile #afacere

De ce sa utilizezi fonduri nerambursabile pentru dotarea afacerii tale: beneficii pentru statiile ITP

O linie ITP performanta poate face diferenta intre succesul si esecul unei statii ITP. Pentru o afacere al carei principal obiect de activitate este legat de inspectia tehnica a vehiculelor, nivelul dotarilor joaca un rol foarte important in calitatea serviciilor oferite. Iar calitatea acestor servicii va avea, la randul ei, un impact asupra sigurantei soferilor si a pasagerilor care calatoresc in aceste vehicule. Tocmai de aceea, e foarte important sa nu tai scurtaturi atunci cand vine vorba de echipamentele folosite in  activitatea ta.

Bineinteles, nu trebuie pierdut din vedere faptul ca aparatura si echipamentele de calitate vin intotdeauna cu un cost pe masura, un cost pe care nu multi antreprenori nu il au la indemana. Din fericire, insa, poti folosi fonduri nerambursabile pentru a finanta dotarea afacerii tale cu echipamente eficiente si performante care sa te ajute sa livrezi servicii la un nivel ridicat de profesionalism. Spre exemplu, prin programul Start-up Nation 2020 poti obtine o finantare de pana la 250.000 de RON pentru afacerea ta, cu niciun fel de contributii personale. 

Exista, desigur, si alte programe de finantare, cum ar fi POR (Programul Operational Regional), prin care suma finantata este cuprinsa intre 200.000 si 1.000.000 de euro, dar care necesita contributii personale in cuantum de 30%-45%, in functie de regiune. Fiecare program de finantare, fie ca este unul european sau national, are beneficiile si dezavantajele lui. Important este sa-l alegi pe cel care se potriveste cu bugetul si modelul de operare al afacerii tale. Iata cateva beneficii ale accesarii fondurilor nerambursabile:

Inlatura presiunea succesului imediat

Cand investesti intr-o linie ITP camioane, iti doresti sa incepi imediat lucrul pe acea linie, considerand ca investitia nu este una redusa. Cu toate acestea, poate trece putin timp pana cand potentialii tai clientii se vor familiariza cu noul serviciu pe care il oferi. Din fericire, faptul ca achizitia echipamentelor s-a facut prin finantare inlatura o parte din povara urgentei de pe umerii tai, astfel ca iti poti permite sa astepti o perioada pana cand incep sa vina clientii, iar asta fara sa suferi financiar.

Pot fi folosite pentru reducerea sau eliminarea multor costuri

Fondurile nerambursabile pot fi utilizate si pentru reducerea costurilor fixe ale afacerii, fie ca este vorba despre consumul de energie, costuri legate de inchirierea sau chiar achizitia de spatii de lucru. De asemenea, pe durata de implementare a proiectului, aceste fonduri pot fi utilizate si pentru plata salariilor, astfel incat pot reduce considerabil povara financiara lunara, oferindu-i afacerii tale ragazul de a creste si a se dezvolta. Astfel, nu doar ca vei putea folosi aceste fonduri pentru a reduce cheltuielile, dar si pentru a castiga timp, accelerand evolutia companiei pe care o conduci.

Asigura accesul la echipamente de calitate

Accesand fonduri nerambursabile, iti permiti sa faci investitii mai mari in echipamente si aparatura. Practic, nu mai este nevoie sa fii conservator cand vine vorba de costul de achizitie al echipamentelor, ceea ce inseamna acces la aparatura de calitate, mai durabila. Desi trebuie sa te incadrezi in bugetul total al proiectului tau, asta nu inseamna ca nu te poti orienta catre echipamente si aparatura performante, eficiente, care sa te ajute sa oferi cele mai bune servicii posibil.

Iar pentru ca toate echipamentele eligibile in cadrul acestor proiecte trebuie sa fie noi, vei putea fi sigur ca afacerea ta va opera fara sincope o perioada lunga de timp. O linie ITP autoturisme noua si de buna calitate va functiona la parametri optimi ani de zile, fara sa ai grija defectiunilor si a costurilor aferente reparatiilor. Accesul la aceste fonduri iti deschide usa catre beneficiul unei activitati fluide si eficiente, care sa le ofere clientilor tai securitate si profesionalism, iar tie siguranta financiara.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea