Financiar

#curs leu-euro #estimare curs leu #curs urcare leu

Cursul ar putea urca pana la 4,7 lei/euro

De la inceputul acestui an, in numai sase zile de tranzactionare , leul a pierdut 7,1% fata de moneda unica europeana, iar previziunile economistilor sunt din ce in ce mai sumbre.

"Este foarte greu de spus in acest moment o cifra concreta privind evolutia cursului. Tendinta este insa de depreciere . Nu trebuie sa credem insa ca deprecierea va continua la nesfarsit. Daca ar pastra actualul ritm, cursul ar ajunge la 7 lei/euro in trei-patru luni", a declarat pentru Gandul Lucian Anghel , economist-sef BCR.

Potrivit acestuia, anul acesta, evolutia leului va fi una sinusoidala.

"Personal, ma astept la o corectie, respectiv o usoara apreciere sau macar diminuarea ritmului de depreciere la sfarsitul primul trimestru", adauga Anghel.

Si colegii lui de breasla sunt destul de pesimisti. In cea mai recenta prognoza a ING, economistul -sef al bancii, Nicolaie Alexandru Chidesciuc, estimeaza un curs maximal de 4,7 lei/euro, in al treilea trimestru al acestui an, acest prag putand fi insa depasit. Situatia monedei nationale este atat de dificila incat "chiar si un ajutor din partea FMI sau UE nu ar face decat sa limiteze deprecierea leului ", conform prognozei.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea