Financiar

#apartamente nefinisate #discount #reducere tva #speculare lege

Cum speculeaza dezvoltatorii imobiliari reducerea TVA la 5%?

Decizia Guvernului de a reduce taxa pe valoare adaugata la 5% pentru locuintele livrate populatiei, a caror valoare nu depaseste suma de 380.000 de lei, i-a determinat pe dezvoltatori sa gaseasca metode prin care sa "speculeze" legea.

Astfel, pentru a se incadra in limita de 100.000 de euro, o serie dintre companiile de profil au scos la vanzare apartamente nefinisate , doar doar vor reusi sa-si vanda locuintele. Printre acestea se numara si Alf Company, care dezvolta ansamblul Pipera City Lights .

Pentru locuintele cu trei camere si o suprafata utila de 85 de metri patrati, pretul se ridica la 95.000 de euro, daca acestea nu sunt finisate, scrie Ziarul Financiar.

In cazul in care au apucat totusi sa finiseze apartamentele, dezvoltatorii recurg la un alt tertip. Acestia coboara pretul locuintelor sub valoarea maxima admisa de lege prin aplicarea de discount-uri pentru toti cei care platesc cu banii jos.

In medie, reducerea aplicata este de 10% din valoarea fara TVA a apartamentelor si se aplica doar locuintelor a caror pret poate cobori astfel sub valoarea de 380.000 lei.

Reprezentantii companii isi catalogheaza actiuniile ca facand parte strategia de a stimula vanzarile. "Masura prevede o ieftinire de 14% pentru utilizatorii finali, iar cine vede altfel lucrurile este rau-voitor. Este un semnal ca se doreste sprijinirea pietei imobiliare, tinand cont si de faptul ca sectorul constructiilor a sustinut cresterea economica din ultimii ani", spune Adrian Lustig, presedintele firmei Romfelt Real Estate, companie care acorda un discount de 10% pentru clientii care isi cumpara un apartament pana la sfarsitul lunii ianuarie anul viitor in complexul Romfelt Plaza din zona Doamna Ghica. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea