Financiar

# extindere afaceri #afaceri #strainatate

Cum sa-ti extinzi afacerile in strainatate

Infiintarea unei firme a devenit din ce in ce mai simpla si acelasi lucru ar putea fi spus despre extinderea unei afaceri in alta tara. Optiunile investitorilor in materie de tari sunt practic nelimitate in ceea ce priveste statele spre care se pot orienta, iar in privinta tipurilor de societati pe care le pot inmatricula exista multe posibilitati, in functie de legislatia din zonele respective. Una dintre cele mai atractive destinatii pentru extinderea unei afaceri este Singapore, care ofera multiple oportunitati de investitii si unde se poate deschide cu usurinta o sucursala sau o filiala.

Principala diferenta intre cele doua tipuri de firme consta in legatura pe care o au cu firma-mama. Astfel, filiala este o entitate independenta fata de firma din tara de origine, in timp ce sucursala va depinde de firma-mama.

Infiintarea unei filiale ca alternativa de extindere

Cel mai important aspect care poate fi avut in vedere la infiintarea unei filiale este faptul ca aceasta va lua forma unui tip de societate din tara in care aceasta va fi deschisa. Astfel, cei care doresc sa isi extinda o afacere in domeniul inchirierii de autoturisme trebuie sa gaseasca in primul rand o tara in care aceasta afacere sa poata prospera. Un exemplu bun sunt Emiratele Arabe Unite, unde un investitor poate deschide o filiala a unei firme care pune la dispozitie masini de lux, cum ar fi Ferrari.

Fialiala trebuie sa ia forma unei entitati locale, astfel societatea cu raspundere limitata este deseori preferata de majoritatea oamenilor de afaceri. Cei care vor sa-si extinda afacerile in Europa pot alege societatea cu raspundere limitata olandeza care ofera foarte multe avantaje fiscale.

Sucursala – o optiune de extindere in multe tari

A doua varianta de extindere a unei afaceri in alta tara este sucursala. Acest tip de societate va oferi un control mai bun al firmei-mama asupra companiei din tara in care a fost infiintata. Astfel, cei care vor sa isi extinda afacerea prin inmatricularea unei firme in Italia pot alege sucursala ca solutie care sa le ofere control total asupra firmei.

Revenind la Emiratele Arabe Unite si aici exista optiunea infiintarii unei societati in Dubai sub forma unei sucursale, cu avantajul ca este mult mai usor si rapid de inmatriculat decat o societate cu raspundere limitata, de exemplu.

Optiunile de extindere a unei afaceri sunt numeroase in ceea ce priveste tarile in care un investitor isi poate desfasura activitatile. Referitor la tipul de societate, alegerea se face, de obicei, dupa nivelul de control pe care firma-mama vrea sa il exercite aspura societatii straine, filiala si sucursala raspunzand acestei nevoi in totalitate.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea