Financiar

#kruk # familie buget #cum sa economisesti #cheltuieli sarbatori #buget

Cum sa supravietuiesti financiar sarbatorilor: 3 sfaturi de la specialisti

Tendinta de a cheltui exagerat de sarbatori poate sa ne afecteze bugetul personal sau al intregii familii cateva luni bune dupa sarbatori. Specialistii recomanda insa prudenta si ofera cateva sfaturi pentru a trece cu bine de Craciun.

Crăciunul este un moment special pentru noi toți. Petreceți-l alături de cei dragi, pregătiți masa festivă de Crăciun și oferiți cadouri membrilor familiei, care cu siguranță au pregătit și ei cadouri pentru dumneavoastră. Asta le va aduce fericirea, iar dumneavoastră o bucurie extraordinară. Și totuși, după ce sărbătorile de iarnă trec, ne putem trezi în situația de a ne da seama că sumele cheltuite pentru cadouri și pregătirile festive au depășit bugetul planificat. Cum putem evita o cheltuială atât de mare în bugetul familiei? Avem mai multe opțiuni:

Faceți un plan de cheltuieli

Crăciunul este perioada când toată lumea trebuie să facă față multor obligații financiare. Adesea, unele dintre pregătiri, cum ar fi cumpărarea unui cadou, sunt lăsate pentru ultimul moment. Iar aceasta este o greșeală.

“Când faceți cumpărături pentru cadouri în ultimul moment, de obicei, prețurile produselor sunt ridicate. De aceea aveți grijă din timp de unele lucruri. Asigurați-vă că țineți o evidență a tuturor cheltuielilor planificate, atât pentru pregătirea mesei festive în familie, precum și pentru cadouri sau decorarea bradului. Dacă știți de ce anume aveți nevoie cu ceva timp înainte, puteți începe să economisiți din timp. O idee bună este să cumpărați cadourile mai devreme și să le păstrați, sau să economisiți săptămânal o sumă de bani pe care să o folosiți când veți avea nevoie”, ne spune Daniela Dochia, Senior Specialist Comunicare & PR al KRUK România.

Cumpărături în avans

Este bine să ne gândim din timp la cumpărăturile de Crăciun. Un moment bun este cel al perioadei de reduceri. Putem cumpăra multe lucruri bune la preț redus. Dacă nu ați reușit încă să găsiți cadoul perfect, iată câteva sfaturi care vă pot ajuta să reduceți cheltuielile: puteți face cumpărături de pe internet, deoarece prețurile sunt mai mici. Comparați ofertele postate pe diferite site-uri și apoi alegeți cea mai bună opțiune pentru dumneavoastră, așa veți economisi benzină, timp și bani și nu veți ceda tentațiilor la tot pasul din supermarketuri.

Amintiți-vă, totuși, că darurile ar trebui să îi facă fericiți pe cei care le primesc și mai ales să fie ceea ce își doresc. Cadourile scumpe sunt de multe ori cheltuieli mari pentru familie, dar puteți remedia acest lucru. Se știe că cele mai bune cadouri sunt cele oferite cu drag, din inima, de multe ori făcute de mână noastră.

Do it yourself

O idee buna de cadou sunt colaje și albumele foto. Dacă le pregătiți personal și le împodobiți cu drag, darul va aduce și mai multă bucurie. La fel și o colecție de rețete preferate, specifice Sărbătorilor. Prin urmare, căutați în site-urile și pe bloguri și veți avea o sursă de inspirație extraordinară: decorațiuni, vase, poze, rame și figurine sunt doar câteva sugestii dintr-o gamă largă de idei. Este nevoie numai de puțină imaginație și ...aveți cadoul perfect.

Nu uitați însă că și aceste cadouri făcute de dumneavoastră nu trebuie să depășească bugetul pe care l-ați alocat sărbătorilor de Crăciun.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea