Financiar

#craciun #cheltuieli #limite

Cum sa stabilesti limitele de cheltuieli pentru Craciun

Craciunul este poate cea mai frumoasa si iubita sarbatoare a anului. Craciunul este o ocazie buna pentru a petrece mai mult timp cu prietenii si familia si de a scapa de stresul si problemele acumulate de-a lungul timpului.

La fel de bine, Craciunul poate  fi si un atentat serios la buzunarul tau, in cazul in care nu iti faci din timp un plan de actiune, care sa prevada limitele de cheltuieli peste care nu ai voie sa treci.

 

1  Seteaza o limita generala

 

De exemplu, iti propui ca toate cheltuielile de Craciun sa nu depaseasca 1000 de lei. Ideal ar fi sa te tii de aceasta promisiune si sa rezisti tentatiilor de a cumpara mai mult decat ti-ai setat bugetul.

 

2  Impartirea bugetului

Odata setata o limita generala, poti trece la impartirea bugetului mare in bugete mai mici. Astfel, poti aloca diferite sume de bani pentru mancare, cadouri de Craciun , vacanta, etc.

 

3  Evita sa apelezi la descoperirea de card

 

Stiu, vei fi tentat sa intri in surplusul de bani de pe card. Gandeste-te de doua ori inainte de retrage banii respectivi. O vorba veche romaneasca spune ca nu este bine sa pasesti in noul an cu datorii, in cazul tau returnarea banilor pe card.

 

4  Evita sa ai asupra ta sume mari de bani

 

In aceasta perioada a anului, lumea este tentata mai mult ca oricand sa cheltuiasca multi bani pe diverse maruntisuri.  In afara de iesirile pe care le faci atunci cand mergi la cumparaturi, evita sa-ti burdusesti portofelul cu bani, tocmai pentru a nu  face cheltuieli pe care ulterior le vei regreta.

 

5  Nu intra in banii de rezerva

 

In general, romanii obisnuiesc sa puna deoparte “bani albi pentru zile negre”.  Daca esti unul dintre ei, uita in perioada sarbatorilor de iarna de existenta lor. Banii acestia sunt pentru situatii de urgenta (probleme de sanatate, facturi neachitate etc), nicidecum pentru a-I cheltui de decoratiuni, cadouri sau orice altceva legat de Craciun.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea