Financiar

#hobby #freelancer #venituri

Cum sa scoti niste bani in plus

Perioada de recesiune a insemnat pentru multi reducerea veniturilor sau chiar pierderea locului de munca . Ca urmare, cei care au avut de suferit de pe urma crizei economice au incercat sa gaseasca metode de a mai scoate bani de undeva, pentru a-si completa veniturile saracite. The Wall Street Journal a facut o lista cu cateva metode prin care se pot obtine venituri suplimentare fara eforturi supraomenesti.

1. Vinde

Unul dintre cele mai usoare si mai rapide moduri de a face rost de bani este sa vinzi lucrurile pe care nu le mai folosesti. Pune anunturi pe internet, fa afise si pune-le prin cartier, anunta ca vrei sa vinzi prin ce metoda ti se pare mai buna.

WSJ da exemplul americancei Linda Lightman, care a reusit sa faca o afacere din comertul pe site-ul eBay.com, pe care a intrat prima oara in urma cu 10 ani, cand a vrut sa vanda jocurile video vechi ale fiilor ei. In scurt timp, a inceput sa-si vanda hainele vechi, pe care nu le mai purta, iar prietenii au inceput s-o roage sa vada lucruri si pentru ei. Dupa 10 ani, firma sa, shoplindasstuff.com, se asteapta sa aiba venituri de 7 milioane de dolari in 2010, din vanzarile pe eBay.

De asemenea, ai putea sa te orientezi si spre anticariate, pentru carti si obiecte vechi , iar daca esti obligat sa vinzi bunuri de valoare, ai putea sa le scoti la licitatie.

2. Inchiriaza

Ai o camera pe care o poti inchiria, pentru a mai scoate ceva bani? Fa-o. Daca stai deja cu chirie, ai putea sa-ti mai cauti un coleg de apartament, pentru a imparti cheltuielile.

3. Ofera-ti parerea


O alta metoda de a mai scoate niste bani, la care apeleaza frecvent studentii, este de a participa la sondaje platite sau la testari de produse. De asemenea, ai putea si sa realizezi interviuri pentru sondaje. Companiile de sondare platesc, de obicei, la numarul de interviuri realizate. Fii foarte atent pentru cine te duci sa lucrezi, pentru a nu fi inselat.

4. Foloseste-ti talentele

Ai un talent deosebit sau un hobby pe care il faci cu mare placere? Incearca sa scoti ceva bani din asta. Artistii ar putea tine cursuri de pictura , sculpura si asa mai departe, fotografii ar putea acoperi evenimente sau colabora cu diverse publicatii, ca freelanceri.

Iti place sa gatesti? Gaseste-ti ajutoare si pune la punct un mic serviciu de catering .

De asemenea, meditatiile sunt o sursa buna de venituri. Principiul de baza ar fi sa poti scoate bani din lucrurile pe care le-ai face si pe gratis, din placere.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea