Financiar

#cheltuieli masina #masina #reducere cheltuieli

Cum sa reduci substantial cheltuielile cu masina

De multe ori vei auzi expresia ca o masina nu este o investitie. Partial, este o expresie foarte corecta, insa incompleta. Mai exact, masina este o investitie continua, pentru ca odata cu pretul de achizitie te vei trezi aproape lunar in situatia in care vei fi nevoit sa achiti o suma importanta pentru ea. Acesta este si principalul motiv pentru care alegerea masinii tale trebuie sa fie foarte atent facuta. Este si normal ca varsta sa determine de multe ori si tipul masinii, deoarece gusturile se schimba mult odata cu timpul. Insa atunci cand alegi sa platesti o suma deloc confortabila pentru buzunarul tau, trebuie sa ai certitudinea ca alegerea ta este cea corecta.

Alege-ti masina pentru nevoile tale pe urmatorii ani

Exista si cazuri in care cumparatorii de masini aleg sa le schimbe mai repede, la trei sau cinci ani, in functie de perioada de garantie in care s-a aflat automobilul la achizitie. Insa de foarte multe ori se intampla ca masina pe care o cumperi azi sa o folosesti multi ani de acum incolo, mai ales daca bugetul tau nu este suficient de generos. Tocmai din acest motiv, unul dintre primele lucruri spre care trebuie sa te orientezi este scopul pentru care vei avea nevoie de masina in urmatorii ani.

Daca iti cumperi un automobil cu care ai de gand sa mergi in marea majoritate a timpului prin oras, atunci orienteaza-te mai degraba spre un model compact, precum Dacia Sandero, care nu consuma mult si care este mult mai potrivita pentru mediul urban, aglomerat, in care locurile de parcare sunt limitate si necesita indemanare din plin.

Fii mereu la zi cu revizia si consumabilele

Poate parea paradoxal, insa pentru a reduce cheltuielile cu masina trebuie sa fii dispus sa investesti constant in automobil. Insa micile reparatii si investitii pe care le faci la timpul potrivit in masina te vor ajuta sa scapi de note de plata mult mai mari pe viitor. Deseori, problemele importante ale masinii apar atunci cand micile detalii au fost ignorate. Schimba-i uleiul cand trebuie, pune-i antigel, ai grija la curelele de distributie si transmisie si obisnuieste-te cu ideea ca vei schimba capetele de bara destul de des, mai ales daca locul in care locuiesti nu are sosele foarte prietenoase. Tine minte ca fiecare reparatie mica va amana o defectiune mult mai mare si mult mai costisitoare.

Foloseste mereu piese originale

Din dorinta de a reduce din cheltuielile cu masina, ai putea fi tentat, atunci cand vine momentul sa schimbi o piesa, sa alegi un model la mana a doua sau care sa nu faca parte din oferta de piese originale. Acesta este un exemplu de proasta practica. Nu numai ca te va obliga sa schimbi piesele mult mai des, dar o piesa de acest fel poate provoca pagube semnificative, iar din dorinta de a plati mai putin ajungi din nou in situatia de a scoate mult mai multi bani din buzunar.

Mergi numai la mecanici de incredere din service-uri autorizate

In cazul unei defectiuni la masina, oferta service-urilor auto autorizate pentru piese si mai ales manopera poate fi peste asteptarile tale financiare. Astfel, nu este exclus sa incerci sa gasesti un mecanic pe cont propriu care sa te ajute sa repari masina la un cost mai redus. Tine cont ca atunci cand repari masina si nu ai o factura pentru serviciile platite, in cazul in care apar probleme nu exista o dovada si nu ai nicio cale legala de a repara situatia. Astfel, ajungi sa cauti un al doilea service, iar mecanicii trebuie sa repare si greseala initiala. Cel mai indicat lucru este sa mergi mereu in service-uri autorizate, la mecanici de incredere si cu experienta. Este posibil sa cauti un pic mai mult prima oara, insa a doua oara vei sti exact unde trebuie sa mergi si nu vei mai avea emotii.

Sursa foto: Malte luk / Pexels

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea