Financiar

# cum sa scapi de datorii #probleme financiare #datorii #bani

Cum sa iesi dintr-un impas financiar. Sfatul psihologului

Situatiile financiare dificile ne fac sa trecem prin mai multe stari si emotii. Felul in care reactionam in astfel de situatii influenteaza modalitatea prin care suntem perceputi de cei din jur, dar si felul in care noi reactionam fata de noi insine, fata de familie si fata de cei apropiati noua. Increderea avuta in propriile forte ne poate ajuta sa stapanim mai bine aceste situatii.

Ce trebuie sa facem atunci când ne aflam in astfel de situatii financiare dificile? Psihologul Aurora Liiceanu ne ajuta cu cateva sfaturi pe care sa le punem in practica atunci când ne aflam in dificultati financiare.

1. Infruntarea problemelor este primul pas catre rezolvarea lor. Trebuie sa invatam sa infruntam toate probleme prin care trecem, acest prim pas ne poate ajuta sa gândim limpede si sa putem contura un plan prin care sa depasim aceste situatii financiare dificile. Sfatul unui specialist este binevenit.

2. O mana de ajutor intinsa te poate scoate din impas. Este foarte important sa iti dai voie sa primesti un ajutor din exterior. Astfel, pot aparea solutii noi la care persoanele aflate in situatii dificile nu s-au gândit. O mâna de ajutor poate sa duca la sanatatea financiara a oricarui individ aflat in situatii financiare dificile.

3. Vorbeste cu cei dragi. Familia poate sa iti fie alaturi in astfel de situatii, tot ce trebuie sa faci este sa vorbesti cu cei dragi. Chiar daca nu iti pot oferi solutii imediate, o simpla discutie cu familia te poate ajuta sa vezi lucrurile mai clar.

4. Ai incredere in tine! Atunci cand te afli in situatii financiare dificile, cel mai important este sa ai incredere in tine si sa accepti ajutorul specialistilor.

Cercetarile care au studiat modalitatea in care reactioneaza persoanele aflate in situatii financiare dificile arata ca unele persoane au nevoie de un succes imediat pentru a fi motivate sa pastreze si sa consolideze o atitudine proactiva initiala. De asemenea, o identificare timpurie a dificultatilor financiare poate sa lucreze in beneficiul acestor persoane. Externalizarea problemelor nu inseamna neaparat rezolvarea lor. Trebuie sa aveti curajul sa le infruntati si apoi veti gasi o cale de a le rezolva, sustin specialistii Kruk Romania. 

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea