Financiar

#economii familie # buget familie #recuperare datorii #datorii

Cum sa economisesti inteligent pentru familia ta

Si vedetele economisesc. Iar Iuliana Tudor este una dintre ele. Aceasta a elaborat alaturi de spacialisti in finante un ghid al bunelor practici in ceea ce priveste bugetul familiei.

Educația financiară este calea prin care putem să avem lună de lună un buget echilibrat. Iar cu responsabilitate și încredere în forțele proprii putem să ajungem la o planificare bugetară care să ne ajute să trecem cu bine prin perioadele dificile din punct de vedere financiar. Iuliana Tudor, cunoscuta personalitate TV, împreună cu specialiștii KRUK România au realizat ghidul planificărilor bugetare. Astfel, puteți avea controlul cheltuielilor de acasă. Unul dintre sfaturile Iulianei Tudor este acela de a vă consulta cu familia sau cu persoana cu care împărțiți lucrurile în viață, în felul acesta veți avea parte de experiențe frumoase, dar și de bugete bine realizate, pentru nevoile membrilor familiei.

Cum sa faci cumparaturile

·         Pregătiți lista de cumpărături împreună cu toată familia. În felul acesta vă veți asigura că toți membrii familiei își vor cumpăra doar lucrurile de care au nevoie. Iar un lucru este clar, aceste activități în familie sunt cele mai amuzante, dar și constructive.

·         Nu plecați la cumpărături fără o listă detaliată a lucrurilor pe care trebuie să le cumpărați. Fără o listă concretă, riscați să ajungeți la casă cu multe obiecte de care nu aveți nevoie și să uitați pentru ce ați plecat la cumpărături.

·         Cu lista gata pregătită nu veți petrece foarte mult timp la cumpărături și veți avea mai mult timp la dispoziție pentru a sta alături de cei dragi.

Economiseste inteligent

Specialiștii KRUK recomandă realizarea unei planificări bugetare, pe term lung, dar și pe termen scurt. Iuliana Tudor ne arată cum o planificare a bugetului pe termen lung vă poate ajuta să puneți bani deoparte și să realizați un fond de economii pentru viitorul copilului.

“Trebuie să recunosc, venirea lui Tudor în viața noastră ne-a schimbat foarte mult în bine. Odată cu el, am început să vedem lumea altfel. Iar dorința ca lui să îi fie bine ne-a făcut să fim mai organizați. Am ajuns să fim foarte liniștiți și calculați cu banii, iar totul a pornit de la un cont de economii pentru educația lui. Este mult mai ușor când pui lucrurile pe hârtie și le planifici din timp”, a declarat Iuliana Tudor, personalitate de televiziune.

Mici schimbari, efecte mari

Să nu uităm de lucrurile mici pe care le putem schimba în casa în care locuim. Aceste schimbări ne fac să fim mai atenți la lumea în care trăim și la mediul înconjurător.

 ·        Schimbați becurile din casă cu becuri economice. Acest lucru vă poate ajuta la reducerea în timp a consumului de energie în gospodărie;

·         Nu lăsați aparatele de uz casnic în priză. Acestea consumă energie fără să fie folosite și factura lunară va crește.

“În fiecare zi, și eu și Răzvan învățăm mereu câte un lucru nou de la Tudor. Prin intermediul lui și prin felul lui de a vedea lucrurile și viața, am devenit mai conștienți de ce se întâmplă în jurul nostru și să fim mai atenți la nevoile planetei și să o iubim mai mult. Am dezvoltat un joc prin care atunci când lăsăm un bec aprins în cameră și nu avem nevoie de el, primești o poruncă de la ceilalți membrii ai familie. În felul acesta avem grijă de mediul înconjurător, dar și de facturile lunare, printr-o simplă joacă”, a mai spus Iuliana Tudor.  

“Colaborarea cu Iuliana Tudor a adus în prim plan mesajul pe care vrem să îl ducem mai departe către clienții noștri și să le arătăm că suntem alături de ei. Știm că educația financiară este una dintre modalitățile prin care putem să îi ajutăm pe clienții noștri să aibă un echilibru financiar, dar și încredere în propriile forțe pentru a putea duce mai departe toate planurile de viitor” a declarant Tomasz Ignaczak, Director General KRUK România. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea