Financiar

# sun leader #terasa hotel #terasa cafenea #terasa restaurant #inchidere terasa #terasa retractabila #pergola retractabila #pergola aluminiu #terasa acoperita #pergole

Cum poate o pergola retractabila sa-ti aduca mai multi clienti?

Cu cata atentie iti asculti clientii? Poate este una din intrebarile cele mai des adresate antreprenorilor. Pe buna dreptate, fiindca, ce ne-am face fara ei?

Din observatiile noastre in materie de petrecere a timpului liber, din ce in ce mai multi clienti prefera localurile versatile. E fenomenul acela firesc de contradictoriu cand esti fidel unui restaurant, bar, cafenea, etc., dar ai vrea sa se mai schimbe din cand in cand. Un pic, nu de tot. Iar, daca ai si o terasa, spre “norocul” nostru, aceasta se poate realiza usor cu o pergola retractabila.

Unul dintre cele mai mari beneficii pe care il aduce o pergola retractabila localului tau este tocmai aceasta versatilitate. Te poti adapta atat pe timp de vara cat si proteja in anotimpurile reci. Functional, poti extinde gama de evenimente pe care le gazduiesti - deci clientela diversa. Strategic, eforturile de intretinere sunt minime, iar amortizarea se face intr-un timp relativ scurt.

Sunt, cu siguranta, mai multe argumente pentru care o pergola cu acoperis retractabil ti-ar putea aduce mai multi clienti, insa astazi, le punctam pe cele trei care s-au apropiat cel mai mult de raison d`etre al nostru intre 9 si 17.

Estetic, o pergola retractabila adauga un plus de energie terasei localului tau. Energia nu inseamna, neaparat, mai multi clienti, dar...

O alta tendinta pe piata localurilor este aceea a amenajarii spatiilor exterioare cu diverse plante decorative. In ultimul timp, pare ca natura este noul sinonim pentru relaxare. Cautam, din ce in ce mai des, spatiile naturale, aerul curat si ambientul linistit. Iar cand le gasim, avem tendinta sa ne bucuram de ele si sa apreciem fiecare moment.

Pentru tine, aceasta se traduce, mai degraba, in clienti care raman mai mult timp, fac mai multa consumatie si pleaca multumiti. Depinde, bineinteles, de tipicul afacerii si de sursa principala de obtinere a profitului - din pozitionare si fluxul rapid de clienti sau preturi exclusiviste si valoarea consumatiei.

Dar, daca tot suntem constienti de nevoile clientilor, de ce sa nu le cream un spatiu (o terasa acoperita cu o pergola retractabila, spre exemplu) in care sa aiba libertatea de a alege... relaxati? In plus, un restaurant cu un design exterior atractiv, poate fi incurajator pentru trecatori.

O terasa retractabila inseamna spatiu pentru evenimente, divertisment live sau intalniri private. Actiuni diverse inseamna mai multi clienti noi.

Fie ca le organizezi cu intrare sau fara, un eveniment in aer liber este benefic pentru ambele parti – atat pentru localul care atrage mai multi clienti curiosi, cat si pentru cei care se bucura de atmosfera creata.

Iar, in cazul in care invitatii sunt artisti locali, aceasta poate genera un flux mai mare de oameni. Intalnirile si evenimentele private, fie business, fie sociale, pot diversifica clientela localului si, iata cum o terasa retractabila devine simbol pentru versatilitate. Este una dintre schimbarile acelea mici cu impact mare.

O terasa acoperita si amenajata frumos poate genera discutii si creste plaja ta de clienti

Designul terasei si ceea ce se intampla in interiorul ei, respectiv evenimentele, au doua functii importante – aceea de a atrage clienti si aceea de a atrage clienti noi. Atmosfera relaxanta, energia locului si versatilitatea acestuia vor genera discutii despre localul tau (a.k.a. review-uri si comentarii). Pentru ca pareri avem cu totii, oamenii vor impartasi idei despre urmatoarea reprezentatie live sau despre localul pe terasa caruia au petrecut frumos weekendul trecut.

Mai mult, organizatorii de evenimente cauta, de regula, acele locatii care indeplinesc functii multiple si care se pot plia pe mai multe tipuri de activitati – vezi un restaurant unde se poate servi masa si asculta un mini-concert de jazz, live; sau un local modern unde, o intalnire business, privata, se poate incheia cu un cocktail-party in aer liber; sau orice alte combinatii la care te poti gandi.

Cert este ca acoperind o parte mai mare din nevoile clientilor tai, aceasta va declansa fenomenul de “da-l mai departe”, fiindca ne place sa impartasim experientele placute... mai ales pe social media.

Ne plac schimbarile mici cu rata de conversie a invesitiei mare. Ne place sa vedem lucrurile in ansamblu si sa le facem mai usoare pentru tine. Pana la urma, pentru aceasta suntem aici. Iar, daca noi ascultam cu atentie atat nevoile tale, cat si pe clientii tai, putem sa-ti raspundem punctual si relevant oricaror provocari.

Experienta proprie ne-a convins ca un detaliu, respectiv o terasa exterioara, acoperita cu o pergola retractabila poate genera mai multi clienti unui local – fie el unul nou sau nu:

  • O terasa acoperita aduce, cumva, un plus de energie. Din postura de consumatori, cautam, de cele mai multe ori, contrastele – un loc modern - simandicos, dar si cu ceva aproape de simplitatea naturala, unde ne putem relaxa in voie. Poate, cel mai clar constrast, insa, este acela al unui loc familiar si nou in acelasi timp. Gasindu-l, vom petrece multumiti mai mult timp acolo si, cel mai probabil, vom consuma mai mult.
  • O terasa acoperita adauga, de asemenea, functionalitate si versatilitate afacerii tale, ceea ce poate creste sansele tale de a crea parteneriate cu alte business-uri. Poti organiza evenimente diverse, atat business, cat si private, ori care se adreseaza publicului larg. Astfel, cu cat acoperi mai multe nevoi, localul tau ajunge pe radarul organizatorilor de evenimente, care iti pot aduce mai multi clienti noi.
  • Un local cu o terasa acoperita si un design avangardist, poate genera mult buzz pe seama lui. Impartasim intamplarile placute cu apropiatii, ce-i drept, mai ales pe cele neplacute, dar vom vrea intotdeauna sa le oferim experiente care sa-i bucure. Tine tot de a fi noi aceia care setam trendul, dam directia, sau stim cele mai noi “vechi” localuri din oras.

Si toate acestea cu minim de efort. Astfel, o terasa acoperita cu o pergola retractabila poate aduce mai multi clienti in localul tau.

Din nou, cu cata atentie iti asculti clientii?

Sun Leader iti aduce ponturi despre cum iti ajuta o pergola retractabila afacerea! Acopera terasa cu o pergola din aluminiu, cu acoperis retractabil.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea