Financiar

#scrisoare #salariu #angajator #instanta #datorii #notificare

Cum iti poti recupera banii daca angajatorul nu mai vrea sa te plateasca

Din ce in ce mai multi angajati se confrunta cu situatia de a nu-si mai primi drepturile salariale dupa ce au parasit sau au fost dati afara de la ultimul loc de munca. Daca te afli intr-o astfel de situatie, iata ce trebuie sa faci pentru a-ti recupera banii.

1 Adreseaza-te in scris angajatorului

Primul pas pe care trebuie sa il faci pentru a-ti recupera banii de la angajator este sa ii trimiti o scrisoare in care sa il instiintezi ca drepturile tale salariale nu au fost inca achitate si ca, in cazul in care nu se ia nicio masura, esti hotarat sa actionezi compania in instanta. Conform legislatiei, angajatorul este obligat sa plateasca restantele salariale inaintea oricarei alte datorii.

2 Trimite o notificare Inspectoratului Teritorial de Munca

In cazul in care nu primesti niciun raspuns de la angajator, al doilea pas pe care il poti face in vederea recuperarii banilor este sa trimiti o notificare la Inspectoratul Teritorial de Munca, care este obligat sa iti raspunda in maximum 30 de zile de la solicitare. Dupa aceasta procedura, se va face un control la companie si, daca se constata ce nu ai fost platit, vei fi indrumat cum sa actionezi angajatorul in instanta pentru a-ti recupera banii.

Sursa foto: www.mediafax.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea