Financiar

#firme de curierat #colaborare

Cum colaborezi cu o firma de curierat - lucruri pe care nu ti le spune nimeni

Firmele de curierat sunt la ora actuala printre cele mai dinamice domenii de activitate. Aici pandemia de coronavirus nu a avut acelasi impact negativ ca in majoritatea cazurilor. O atentie deosebita a fost asupra curierilor, intocmai pentru ca acestia au lucrat in toata perioada, ba chiar au fost supraaglomerati. Cu siguranta fiecare dintre noi a apreciat poate acum mai mult ca oricand seriozitatea firmelor de curierat.

Daca aceasta perioada a fost sau nu o lectie invatata, atunci cand trebuie aleasa o firma de profil sunt cateva aspecte care primeaza.

Timp scurt de livrare, dar cu ce costuri sau compromisuri?

De altfel, acest gen de firme au aparut ca o nevoie pentru a primi sau a trimite pachete, colete cat mai rapid posibil. Exista mai multe proceduri ce trebuie respectate, asadar clientul va fi preocupat de cat de repede ajunge un colect, dar si in ce conditii.

Un aspect ce diferentiaza firmele de acest gen se refera tocmai la acest lucru: timp scurt de livrare, in conditii optime. Spre exemplu, cei de la E-livrat ofera clientilor posibilitatea de a evalua experienta si astfel cer feedback dupa livrare. Lucreaza deci transparent si tin cont ca nu doar rapiditatea trebuie sa ii defineasca, ci desigur si modul optim in care fac acest lucru.

Asadar, de preferat sa fie aleasa firma si in functie de acest aspect. Pentru ca nu convine nimanui sa plateasca mai mult pentru un serviciu, doar pentru a clasa un pachet ca fiind fragil, din teama ca in lipsa acestei abordari sa nu ajunga la destinatar deteriorat.

Cat despre timpul de livrare, este unul cat mai scurt posibil. La E-livrat conteaza in principal timpul de predare, ce bineinteles ca va influenta si timpul de livrare. Pentru predare in Bucuresti sau Ilfov poate fi vorba de aceeasi zi, maximum a doua zi. Pentru serviciul de curierat national livrarea poate insemna livrare intre 1 pana la 6 ore, in functie de anumite conditii - destinatia in principal.

Costuri

Costurile fac oricand diferenta. Asa se face ca unii se vor orienta dupa firma dorita doar in ceea ce priveste tarifarea mai mica. Atentie insa, mai ieftin nu inseamna decat mai bine pe moment. Riscurile sunt ca timpul de livrare sa fie foarte mare, sa existe o alta taxa aferenta celei standard, per kilometri spre exemplu - mai ales in zonele rurale intalnim astfel de practici.

Costul mai mic trebuie sa fie de fapt o analiza a ceea ce implica serviciul in cauza. Pentru firme spre exemplu sau chiar si pentru persoane fizice ce au frecvente expedieri de facut pot fi incheiate contracte de prestari servicii, costurile fiind cu mult mai avantajoase astfel.

Reputatie si modul de colaborare

Ce e drept, fiecare are experienta proprie intr-o anumita colaborare. Doar ca acolo unde reputatia unei firme de curier rapid Bucuresti nu este una foarte buna, este logic sa intervina si scepticismul de a crede ca lucrurile nu vor merge bine. Este de preferat sa fie urmarite toate aspectele legale de colaborare, contract semnat intre parti. La fel de bine poate fi solicitat serviciul de curierat in mod repetat pana cand va fi semnat un contract pe termen lung.

Ce disponibilitate exista in ceea ce priveste programul sau alte detalii precum negocierea contractelor pot contribui semnificativ la o colaborare de succes intre prestator si client. Detaliile de acest gen vor face diferenta. La fel de importanta pare sa fie si comunicarea intre parti, pentru a evita ca pe parcurs sa apara situatii care incarca plata facturii pentru prestarea de servicii. Spre exemplu, intreaba despre: timpul alocat unei expedieri, de cate ori va incerca curierul sa dea de destinatar.

Asadar, este bine de avut in vedere ca o firma de curierat nu este neaparat si rapida sau prompta. Desi ne duce cu gandul la astfel de avantaje, nu toate firmele de acest gen pot oferi pachete de servicii de calitate. Pentru cei din Bucuresti si Ilfov un punct de reper poate fi firma E-livrat, a caror conditii si tarife sau alte detalii sunt mentionate si in cadrul paginii oficiale, cu acelasi nume.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea