Financiar

#salarii bugetari #salarii #evolutie salarii

Cum au evoluat salariile bugetarilor in perioada de criza

Inainte de criza, cele mai mari cresteri salariale se inregistrau in sistemul public. Astfel, angajatii de la stat aveau salarii mai mari decat cei din mediul privat. Odata cu venirea crizei, insa, salariile bugetarilor au avut serios de suferit

De la inceputul crizei, cele mai mari scaderi salariale au avut loc in sectorul bugetar. In ianuarie 2006, salariul mediu net pe ecomonie era de 826 de lei. In mediul bugetar, salariul net mediu era in aceeasi perioada de 1.100 de lei. In schimb, in mediul privat era de 900 de lei, chiar mai scazut in anumite domenii de activitate.

Criza care si-a facut simtita prezenta si in Romania, la finele anului 2008, a adus scaderi salariale drastice, in special in sistemul bugetar. De asemenea, si in a doua jumatate a anului 2010 s-au inregistrat scaderi salariale majore.

De la inceputul crizei, doar in trimestrele 3 si 4 ale anului 2011 s-au inregistrat cresteri salariale de 9,7%, respectiv 8%.

Sursa foto: finantistii.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea