Financiar

#woocommerce #comanda magazin online

Cum alegeti o tema pentru un magazin online WooCommerce?

Daca va pregatiti sa deschideti un magazin online unul dintre primii pasi este alegerea unei teme WordPress pentru a defini designul si aspectul site-ului dvs. web. Insa cum alegeti tema unui magazin online construit cu WooCommerce?

 

Exista mii de optiuni dintr-o varietate de surse care variaza ca calitate si eficienta. Cum faceti alegerea potrivita pentru magazinul dvs.? incepeti prin a intelege de ce tema dvs. este atat de importanta, care sunt caracteristicile unei teme bune si de unde ar trebui sa incepeti cautarea.

De ce este importanta o tema WooCommerce potrivita?

Dureaza aproximativ 0,05 secunde pana cand cineva isi face o impresie despre site-ul dvs. - adica va lua decizia de a pleca,  ramane pentru mai multe informatii sau chiar de a achizitiona un produs. Deoarece tema dvs. are un impact direct asupra designului site-ului - prima impresie va avea o legatura directa cu tema aleasa. O tema buna incurajeaza navigarea si cumpararea.

Dar o tema nu se refera doar la design; ea are un rol in marketing, conversii si multe altele. Un site web lent, care nu raspunde suficient de rapid, greu de utilizat, cu erori de programare, are rezultate slabe in rezultatele cautarii si nu incurajeaza vanzarile. Tema dvs. influenteaza toate acestea.

Ce caracteristici are o tema buna pentru un magazin online WooCommerce?

1. Are un design profesionist, de inalta calitate, care satisface cerintele dvs.

Chiar daca poate parea oarecum vag, design-ul unui website este extrem de important insa ceea ce inseamna un design optim difera de la website la website. Incepeti prin a incerca sa va intelegeti publicul si cautati sa aflati ce tipuri de design atrage publicul dvs. Sunt apreciate culorile indraznete si grafica atragatoare sau prefera un stil calm si curat?

Ganditi-va la produsele dvs. Trebuie sa prezentati fotografiile produsului? Alegeti o tema care prioritizeaza imaginile. Doriti sa evidentiati caracteristici specifice, cum ar fi materialele sau dimensiunile? Alegeti o tema care include pictograme pentru a le reprezenta.

Exista multe teme specifice industriei sau nisei in care va desfasurati si pot fi optiuni excelente care includ deja multe dintre caracteristicile de design de care aveti nevoie.

Cautati exemple de magazine WooCommerce care utilizeaza tema pe care doriti sa o utilizati. Majoritatea temelor ofera o versiune demo live astfel incat sa le puteti testa. Testati functionalitatile dar si performantele ei - un test Google PageSpeed este recomandat.

2. Integrarea cu WooCommerce

Desi WooCommerce functioneaza cu majoritatea temelor WordPress alegerea unei teme construite special pentru magazinele online asigura continuitatea designului intre pagini, postari si produse. Cautati „Integrarea WooCommerce” in lista caracteristicilor temei.

3. Ofera tot ce aveti nevoie

Multe teme merg dincolo de design pentru a oferi functionalitati precum page buildere, mega meniuri, liste de dorinte, ferestre pop-up si multe altele. Desi unele caracteristici pot parea spectaculoase, nu alegeti o tema cu 50 de functii daca aveti nevoie de doar 5 dintre ele. O astfel de alegere poate duce la un site web incarcat cu elemente  inutile, lent si dificil de gestionat.

4. Este mobile-friendly

Peste jumatate din traficul web are ca sursa dispozitive mobile.

Daca site-ul dvs. web nu este simplu de utilizat pe telefoane si tablete, veti indeparta o mare parte din potentialii clienti. In alegerea unei teme WooCommerce trebuie sa tineti cont de afisarea ei pe diferite device-uri - pe scurt, este sau nu responsive? Se poate naviga usor de pe dispozitivele mobile? Exista elemente care nu sunt afisate corect, care nu pot fi citite sau care "ies" din pagina?

Testati folosind instrumentul dedicat al  Google pentru dispozitive mobile.

5. O tema buna pentru un magazin online WooCommerce se incarca rapid

47% dintre vizitatori se asteapta ca un site web sa se incarce in 2 secunde sau mai putin. Daca trebuie sa astepte prea mult sunt sanse mari sa plece pe website-urile competitorilor.

Desi exista o varietate de factori care influenteaza viteza website-ului web, tema dvs. joaca un rol important. Testati viteza folosind demo-ul temei de pe websitul producatorului cu instrumente precum GTMetrix sau PageSpeed Insights. Tot ce trebuie sa faceti este sa introduceti adresa URL a demo-ului si veti primi un raport de viteza detaliat. Daca se incarca prea incet, cautati o alta tema.

Tineti cont ca un magazin WooCommerce are nevoie si de un serviciu de gazduire webspecializata pentru magazine WooCommerce care va asigura functionarea optima a websitului si a temei pe care o veti alege. Un serviciu de mentenanta profesionista a unui magazin WooCommerce poate sa va ajute in instalarea, configurarea si aplicarea actualizarilor pentru tema dvs.

6. Este actualizata in mod regulat

Actualizarile temei va mentin website-ul compatibil cu actualizarile WordPress, WooCommerce si a oricaror altor pluginuri pe care le utilizati insa vor pastra si securitatea la nivel maxim. Odata cu update-urile temei veti profita de noi caracteristici si functionalitati care sunt introduse de producatorul temei. Se vor corecta vulnerabilitatile pe care hackerii le-ar putea folosi pentru a va compromite websitul.

7. Este usor de utilizat

Daca este prima data cand utilizati WordPress puteti alege un editor de teme care sa va faciliteze modificarile fara a fi necesare cunostinte de codare. Dar daca sunteti dezvoltator sau lucrati deja cu unul va recomandam o tema  care ofera o varietate de optiuni de personalizare. Alegeti o tema care sa se potriveasca nivelului dvs. de calificare si experienta.

Cum puteti sti daca complexitate temei se potriveste nivelului dvs. de cunostinte? Cititi documentatia.

Daca sunteti nou in domeniu, incercati tema Storefront. Puteti sa o instalati in doar cateva minute si sa personalizati totul, de la antetul si subsolul dvs., la fonturi si aspecte de pagina, utilizand WordPress Customizer. Nu este nevoie de cod!

8. Ofera asistenta pentru clienti si documentare

Ce se intampla daca aveti o intrebare sau o problema legata de tema dvs.? Asigurati-va ca dezvoltatorul temei dvs. ofera asistenta intr-o anumita forma - forum, chat live, e-mail etc. Consultati documentatia pentru a va asigura ca este completa inainte de cumparare.

9. Are recenzii bune

Recenziile sunt adesea cel mai simplu mod de a sti daca o tema este de inalta calitate. Tema are multe recenzii? Sunt majoritatea pozitive sau negative?

Luati-va timp pentru a citi recenziile mai degraba decat sa va uitati doar la rating. Acest lucru va ofera o privire aprofundata asupra oricaror probleme potentiale - viteza mica, suport slab, erori ciudate - si va ajuta sa faceti o determinare a calitatii.

Unde puteti gasi o teme bune pentru un magazin online WooCommerce?

Unde puteti gasi o tema grozava pentru un magazin online WooCommerce? Deoarece WordPress este open source exista mii de optiuni insa iata trei locuri de unde puteti incepe sa cautati:

  • WooCommerce theme library: Toate aceste teme sunt garantate sa functioneze cu WooCommerce si beneficiaza de echipa de asistenta WooCommerce.
  • WordPress directory: Fiecare tema trece printr-o verificare riguroasa a calitatii inainte de a fi inclusa aici. Pentru a face cautarea mai rapida, puteti filtra temele dupa functii, aspecte si industrie.
  • Marketplace-uri: Exista o varietate de marketplace-uri cu teme excelente, de calitate buna. Fiti foarte atenti si alocati suficient timp pentru a o examina pe fiecare. Utilizati doar marketplaceuri care ofera calitate, recenzii si demonstratii usor accesibile.

Surse foto: pixabay.com, woocommerce.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea