Financiar

#criza politica #curs valutar #crestere euro

Criza politica din Romania ar putea duce cursul la 4,55 lei / euro

Politica romaneasca, de o agitatie recunoscuta, tinde sa fie ignorata ca zgomot de fundal, dar de aceasta data acapararea puterii de catre USL este destul de serioasa pentru a conduce la o slabiciune cu durata mai lunga a cursului euro-leu, se arata intr-un raport financiar.

Accelerarea pasilor catre suspendarea presedintelui s-a transpus deja intr-o presiune de depreciere asupra leului. Odata cu apropierea deciziei propriu-zise, va depinde de Banca Nationala a Romaniei (BNR) sa stabilizeze leul, mai ales daca decizia de joi a Bancii Centrale Europene se limiteaza doar la reducerea dobanzii de politica monetara anticipata de pietele financiare.

Pe acest fundal, bancile estimeaza un curs de 4,55 lei pe euro. Cursul de referinta a continuat sa creasca joi si a ajuns la 4,4796 lei/euro, atingand astfel un nou maxim istoric, in asteptarea votului de vineri pentru suspendarea presedintelui Traian Basescu.

Cursul a inceput sa creasca incet inca din a doua parte a zilei de marti, ca urmare a tensiunilor politice dintre PDL si USL, si miercuri a depasit nivelul de 4,47 lei/euro, iar BNR a intervenit indirect in piata pentru a incetini deprecierea leului.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea