Financiar

#franta #romania #investitii #criza

Criza aduce investitorii francezi in Romania, datorita costurilor mici

Tot mai multe companii franceze apeleaza la solutia relocarii productiei in alte tari cu costuri mai mici, printre care si Romania. In cazul tarii noastre, nu doar costurile mici tenteaza francezii sa investeasca aici, ci si investitiile in infrastructura anuntate de autoritatile de la Bucuresti.

Grupul francez Saint-Gobain a investit 200 milioane de euro in domeniul productiei de materiale de constructii si a anuntat deja ca va continua sirul investitiilor pentru a-si consolida pozitia pe piata romaneasca, potrivit directorului regional al companiei, Olivier Lluansi.

Francezii detin deja 9 fabrici in Romania, printre care Saint-Gobain Glass, Saint-Gobain Isover, Rigips Romania, cu unitati de productie la Turda sau Saint-Gobain Weber, potrivit publicatiei Les Echos, citeaza Romania Libera.

Un alt investitor francez care si-a relocalizat centrele de productie este producatorul de lenjerie Dim SAS. Acesta a mutat deja o parte din activitatea de productie in atelierele din Romania. Decizia va afecta in final circa 1.800 de angajati ai fabricii din Franta. Dim sas a anuntat investitii de peste 500 de mii euro pentru fabrica noua din Romania, mai scrie Les Echos.

Compania are o cifra de afaceri anuala de 300 milioane euro si este filiala a grupului DBApparel, care are peste 12.000 angajati in Europa.

Si producatorul de pneuri german Continental va continua investitiile la Timisoara, dupa ce va inchide unitatile de productie din Franta si Germania, cu 1.120 de angajati, respectiv 780, masura care a determinat o serie de proteste ale muncitorilor francezi.

 ( citeste continuarea in NewsChannel.ro )

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea