Financiar

#criza economica #prapastie #venituri

Criza a adancit prapastia dintre cele doua Romanii

Criza economica a marit prapastia dintre zona Bucuresti- Ilfov si judetele din nord-estul Romaniei, scrie Capital . Daca in 2007 PIB-ul pe cap de locuitor era in Bucuresti-Ilfov de 92% din media UE, de doua pana la patru ori mai mare decat in restul regiunilor romanesti, un an mai tarziu, cel mai probabil acesta a continuat sa creasca in ritm alert si a egalat media europeana, marind, in acelasi timp, decalajul fata de cea mai mare parte a tarii.

Chiar si in vremuri de recesiune, discrepantele dintre Capitala si provincie au continuat sa se accentueze. Astfel, daca la nivel national rata somajului s-a dublat fata de inceputul crizei, in Bucuresti, ea a crescut cu numai 0,7 puncte procentuale.

Apoi, chiar daca in majoritatea judetelor salariile au scazut cu cateva procente fata de 2008, sfarsitul lui 2009 i-a prins pe bucuresteni cu 45 de lei in plus in portofel .

(citeste continuarea in Capital)

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea