Financiar

#interdictie #valuta #credite

Creditele imobiliare in valuta ar putea fi interzise

Senatorul PD-L Iulian Urban a propus interzicerea creditelor imobiliare in valuta "intr-o tara care nu produce nimic si merge pe consum", dupa modelul unei masuri similare adoptate de Guvernul Ungariei.

"Pornind de la masurile anticriza luate de alte guverne din UE, am decis sa promovez in Parlament, pentru ca vad ca Guvernul nostru nu are suficient curaj sa faca acest pas, o masura luata de Guvernul de dreapta din Ungaria", scrie Iulian Urban pe blogul sau.

Urban sustine ca intrarile de euro in tara sunt tot mai mici, iar moneda europeana s-ar putea scumpi foarte mult, daca BNR nu si-ar cheltui rezervele pentru a sustine cursul.

De altfel, senatorul PD-L mai spune ca, in conditiile de fata, BNR ar putea ajunge in situatia de a nu mai avea resurse pentru a sustine cursul, iar daca romanii nu ar fi facut atat de multe credite in valuta, problema cursului de schimb nu ar fi fost atat de mare pentru Romania.

 ( citeste continuare pe Ziare.com )

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea