Financiar

#credite si leasing #imprumuturi #dobanzi

Credite mai ieftine, si in 2010

De la inceputul anului, bancile au redus din dobanzile la creditele in lei si valuta, pastrand tendinta din 2009. Imprumuturile mai ieftine sunt valabile insa doar pentru clientii noi, pentru ca reducerile se acorda doar in cazul creditelor nou acordate.

Dupa ce BNR a dat bancilor posibilitatea sa se imprumute mai ieftin in moneda nationala, acestea au aplicat strategia micsorarii marjelor de dobanda la creditele in lei, informeaza cotidianul Gandul.

Incepand de luni, Emporiki Bank a taiat trei procente din dobanda la creditele ipotecare in lei, iar noua dobanda este de 10,44% pe an (calculata la indicatorul ROBOR de luni).

Aceeasi strategie a ieftinirii finantarilor in lei are si OTP Bank .

Banca a taiat un punct procentual din dobanzile la lei, astfel ca dobanda la creditul ipotecar de achizitii cu comision lunar a scazut la 11,86%, respectiv 15,36% in cazul celui fara comision lunar.

Garanti Bank, in schimb, a ieftinit cu 1,8 procente finantarile in euro garantate cu ipoteca , iar creditul imobiliar se vinde acum la o dobanda de 6% pe an, potrivit cotidianului citat.

Bancherii dau semne astfel ca sunt dispusi sa reia creditarea.

Raiffeisen a redus cu 6% marja de dobanda la creditele Flexi in euro si cu 2,5% la creditele in euro cu ipoteca, in timp ce Piraeus a taiat 2%, in cazul creditelor in euro cu ipoteca.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea