Financiar

#programul prima firma #tineri #credite bancare

Credite bancare de 100.000 de euro pentru tinerii inscrisi in programul "Prima firma"

In 2011, pe langa o suma nerambursabila care poate ajunge la 10.000 de euro, tinerii care vor  sa-si infiinteze prima firma vor avea posibilitatea de a obtine si un credit bancar de maximum 100. 000 de euro. Potrivit revistei Capital citata de evz.ro, creditul va fi girat de Fondul National de  Garantare.

Primul pas pe care trebuie sa-l faca intreprinzatorul este sa-si inregistreze firma la Registrul Comertului . Ulterior, acesta va trebui sa incarce online planul sau de afacere, de pe urma caruia va primi instantaneu un scor care il poate califica pentru obtinerea fondurilor nerambursabile de 10.000 de euro.

, vicepresedintele Agentiei pentru Implementarea Proiectelor si Programelor pentru Intreprinderile Mici si Mijlocii, sustine ca tinerii vor putea completa pe Internet aplicatia respectiva, incepand cu jumatatea lunii ianuarie sau cel tarziu de la inceputul lunii februarie.

"Aplicatia on-line este gata. Acum se fac ultimele verificari. Va pot spune ca selectarea solicitantilor pentru acest gen de sprijin financiar se va face printr- o aplicatie informatica si ca niciun functionar nu va putea interveni", a tinut sa precizeze Nancu.

In cazul in care se obtin punctaje egale, calculatorul va opta pentru aplicantul care a transmis primul planul de afaceri.
Se estimeaza ca in 2011, vor beneficia de acest intre 500 si 1.000 de intreprinzatori . De asemenea, va genera intre 2.000 si 5.000 de locuri de munca.

"Explicatia este simpla: nu toti vor reusi sa obtina punctajul pentru 10.000 de euro. De aceea, numarul beneficiarilor ar putea sa fie mai mare de 500. Pe de alta parte, daca alte programe pe care le derulam nu vor avea succesul scontat, atunci banii vor fi realocati catre acest program", a mai declarat Dumitru Nancu .
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea