Financiar

#relaxare credite bnr #depreciere leu

Creditarea s-a relaxat, leul nu

Vestea ca Banca Nationala a hotarat relaxarea creditarii a fost primita cu mult entuziasm atat de romani cat si de piata imobiliara , dar deprecierea leului ramane o piedica majora in calea contractarii unui imprumut.

Cererea creditelor a scazut insa deja foarte mult, lovita si de deprecierea leului. Moneda nationala a depasit orice asteptari, trecand pragul de 4 lei din primele zile ale anului.

In plus, banca centrala a introdus criteriul "ipotecii de buna calitate", ceea ce inseamna ca cei interesati de un credit sunt nevoiti sa cumpere o locuinta cat mai noua, in care clientul chiar locuieste, pentru a-l forta sa isi achite la timp ratele. Singurul semn pe care l-a dat BNR sa relanseze creditarea a fost sa permita bancilor sa accepte un grad mai mare de indatorare pentru clientii care aduc garantii imobiliare.

Bancherii sunt acum rezervati in privinta posibilitatilor de relansare a creditarii, mai ales pana nu se stabilizeaza cursul de schimb leu-euro. "Pe termen scurt , decizia BNR nu poate sa schimbe mare lucru", apreciaza Lucian Cojocaru, director pol comercial retea in BRD-SocGen.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea