Financiar

#contributii sociale #contributii sociale ANAF #contributii sanatate # contributii pensie #anaf

Contributiile sociale, mutate la ANAF

Incepand cu data de 1 iulie contributiile pentru sanatate si pensie ale unor categorii de persoane fizice nu vor mai gestionate de casa de sanatate si cea de pensii, ci de ANAF.

Aceste contributii vor fi virate in conturile Trezoreriei Statului.

Sunt vizate urmatoarele categorii:

- Persoanele fizice autorizate (PFA);
- Profesiile libere;
- Intreprinderile individuale;
- Membrii intreprinderii familiale;
- Persoanele care realizeaza venituri din drepturi de proprietate intelectuala;
- Persoanele care au venituri cu retinere la sursa a impozitului din: contracte sau conventii civile, contracte de agent, expertiza contabila si tehnica, judiciara si extrajudiciara, venitul obtinut de o persoana fizica dintr-o asociere cu o persoana juridica contribuabil, care nu genereaza o persoana juridica; venituri din asocierile fara personalitate juridica dintre persoanele fizice rezidente si persoane juridice romane;
- Persoanele cu venituri din activitatile agricole din: cultivarea si valorificarea florilor, legumelor si zarzavaturilor, cultivarea si valorificarea arbustilor, plantelor decorative si ciupercilor.
- Persoanele care realizeaza venituri, in regim de retinere la sursa a impozitului pe venit, din valorificarea produselor agricole obtinute dupa recoltare, in stare naturala.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea