Financiar

#gazprom #kiev #contract #uniunea europeana

Contractul cu Gazprom, un mister pentru UE

Delegatia Uniunii Europene care s-a aflat marti in Ucraina, la invitatia Kievului, pentru a examina problemele de tranzit al gazului rusesc catre Europa a avut acces la toate materialele in afara de contractele privind gazele naturale incheiate cu Rusia, informeaza RIA Novosti.

Ucraina este insa dispusa sa le puna la dispozitia Uniunii Europene, in cazul in care va fi de acord si compania rusa Gazprom, a declarat adjunctul sefului administratiei prezidentiale, Aleksandr Slapak.

"Noi le-am pus la dispozitie toate documentele necesare, mai mult, delegatia a avut posibilitatea sa viziteze punctul de control al Ukrtransgaz si sa vada, in regim real, in ce mod sunt furnizate gazele in Ucraina si in ce mod Ucraina livreaza gazele in tarile europene. Delegatia a primit toate materialele necesare pe care le-a cerut, cu traduceri si comentarii", a declarat Slapak, marti, intr-o conferinta de presa.

"Singurul lucru pe care deocamdata nu-l putem pune la dispozitie sunt contractele noastre, intrucat avem nevoie de aprobarea celeilalte parti (Gazprom - n. r.). Insa noi am declarat ca, in cazul aprobarii Gazprom, nu vom avea nicio obiectie in a pune la dispozitia delegatiei Comisiei Europene toate contractele in baza carora s-a desfasurat cooperarea noastra cu partea rusa pana in prezent", a subliniat Slapak. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea