Financiar

#energie #romania #crestere

Consumul de energie electrica in Romania a crescut cu 10% de la inceputul anului

Potrivit Institutului National de Statistica , in primele cinci luni ale anului, romanii au consumat cu 10 la suta mai mult curent electric decat in aceeasi perioada a anului trecut.

Din ianuarie pana in mai, consumul de electricitate a fost de peste 22 de miliarde de kilowati. Iluminatul public a inregistrat o crestere cu 8,3%, iar consumul populatiei a crescut cu 9,7%. Exportul de energie electrica a crescut si el cu 1003,4 milioane kilowati, respectiv cu 68,3%.

Consumul tot mai mare, in randul populatiei este determinat de cresterea numarului de consumatori, dar si de numarul tot mai mare de aparate electrice cumparate de populatie si institutii.

Consumul va creste si mai mult in perioada urmatoare. Din pacate, din cauza infrastructurii precare si invechite, furnizorii de electricitate nu fac intotdeauna fata cererii si pot aparea pene dese de curent, in special in Capitala. Companiile de electricitate spun ca fac investitii pentru modernizarea infrastructurii, dar acestea necesita timp.


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea