Financiar

#bursa #scadere #actiuni #criza #companii #rezultate financiare #bvb #indici

Concedierile trag bursa in jos

Vesti prea bune pentru investitorii la bursa nu se intrevad, cel putin pe termen scurt si mediu.

Rezultatele financiare pentru primele noua luni la cele mai multe dintre companiile listate la BVB au fost bune, insa prognozele pe intreg anul 2008 sunt negative. isi face prezenta si in Romania, aparand primele concedieri , iar investitiile au fost oprite. In plus, mai multe companii isi anunta oprirea sau pentru o perioada.

"Saptamana trecuta a fost pe ansamblu negativa, in pofida cresterii masive de luni si a celei anemice de vineri. La mijlocul saptamanii am avut trei sedinte consecutive de scadere venite probabil pe fondul marcarilor de profit din partea speculatorilor.

Vestile din economia reala au fost predominant negative. importante - constructori auto si de componente auto , , , textile, retail on-line - anunta reduceri importante de activitate si concedierea a sute de angajati.

In acelasi timp, pe sectorul bancar constatam ca in luna octombrie creditul aproape ca a inghetat , iar luna noiembrie va fi probabil si ea foarte slaba in ceea ce priveste veniturile bancilor.

Pretul petrolului a scazut mult - o veste proasta pentru Petrom - iar cursul valutar EUR/RON a crescut. Cantitatea de energie si gaz transportata de companiile de utilitati este foarte probabil sa fi scazut si ea. Ca atare, ne putem astepta la rezultate foarte slabe in trimestrul IV de la majoritatea companiilor importante de la BVB, poate chiar la rezultate negative in unele cazuri. Avand in vedere toate aceste vesti, nu este nici o mirare ca trendul pozitiv pe care BET-XT il avea in precedentele doua saptamani deocamdata s-a incheiat", explica analistii de la KTD Invest.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea