Financiar

#taxi #tarif #crestere #carburant #scumpire

Companiile de taxi maresc tarifele cu 25%

Scumpirea carburantilor si cresterea normei zilnice ... Pentru masinile pe motorina sau benzina, taximetristii vor percepe 2 lei/ kilometru .

In ultimele zile, taximetristii au declansat procedurile de obtinere a aprobarilor necesare pentru a creste tarifele minime, de la 1,6 la 2 lei pe kilometru.

Pe fondul scumpirilor din acest an ale carburantilor "clasici" auto (motorina sau benzina), taximetristii solicita majorarea tarifului de ruinare - plafonul sub care nimeni nu are voie sa presteze astfel de servicii.

Acest tarif, care este acum de 1,6 lei, "trebuie sa creasca, pentru ca altfel intram pe pierdere sau, intr-o varianta deloc satisfacatoare, salariile vor ramane la fel de mici ca pana acum. Or, negocierile noastre la nivel de ramura au prevazut cresteri salariale rezonabile, chiar daca nu foarte mari, ne-au declarat reprezentantii operatorilor de taxi.

Un alt motiv invocat pentru majorarea tarifelor este acela ca "in tot mai multe companii se cer plafoane mai mari ale normei zilnice de incasari. Aceasta norma este cuprinsa acum intre 50 si 130 de lei pe zi si ne asteptam sa ajunga la peste 150 de lei, ceea ce este enorm. In asemenea conditii, nu avem cum sa mai tinem tarifele atat de jos", au mai spus operatorii.

Presedintele Camerei Nationale de Taxi din Romania (CNTR), Ilie Anghel, ne-a declarat ca, la nivelul primariilor, fiecare taximetrist depune calculatii specifice de pret, iar din acestea rezulta tarife noi cuprinse intre 1,9 si 2 lei/kilometru.

In masinile cu GPL, tarifele nu se schimba


"Dar poate ca nu aceasta este problema principala, mai important este ca e o mare dezordine si evaziune fiscala in taximetrie, ar fi mai bine sa ne concentram in aceasta directie", a mai spus presedintele CNTR.
La randul sau, presedintele Asociatiei Taximetristilor din Romania, Remus Nedelcu, ne-a declarat ca, in cazul autoturismelor dotate cu instalatii pe baza de GPL (n.n. – gaz petrolier lampant) tarifele vor ramane, deocamdata, neschimbate.

"Ii intelegem pe colegii nostri care au masini pe motorina si benzina, dar la noi majoritatea suntem pe GPL si nu vom mari tarifele pana in octombrie, avand in vedere ca acest combustibil nu s-a scumpit semnificativ in ultima perioada. Mai mult, daca nici in octombrie nu vom avea scumpiri, e posibil ca o marire a tarifelor in cazul masinilor cu GPL sa o initiem abia la anul", a precizat Nedelcu.

(continuarea in Adevarul

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea