Financiar

#credite si leasing #comision de rambursare anticipata #imprumuturi

Comisionul de rambursare anticipata se desfiinteaza din iunie

Bancile vor modifica pana in septembrie aproape toate contractele de credit, pentru a le adapta la noile reglementari UE. Astfel, ele nu vor mai putea incasa comisioane la rambursarile anticipate pentru imprumuturile cu dobanda variabila , iar la cele cu dobanda fixa comisioanele vor fi limitate la 1%.

Potrivit Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor (ANPC), aceste lucruri devin obligatorii pentru toate statele membre incepand cu 11 iunie .

Totusi, proiectul nu prevede in mod clar daca noile masuri se vor aplica si la creditele deja acordate.

"Dorinta noastra este de a asigura o protectie cat mai inalta pentru consumator, adica masurile sa se aplice si pentru creditele in derulare. Totusi, trebuie sa tinem cont si de ce se intampla in piata reala, iar in acest sens asteptam pozitia Asociatiei Romane a Bancilor", a declarat Mihail Meiu, director in cadrul ANPC, citat de Romania Libera.

Proiectul de ordonanta de urgenta se aplica tuturor contractelor de credit, inclusiv creditelor ipotecare si imobiliare, indiferent de valoarea totala a creditului, precum si contractelor de leasing, care vor prelua majoritatea conditiilor impuse in prezent de legislatia romaneasca in cazul creditelor de consum.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea