Financiar

#plata online #impozite #taxa #comision

Comisioane pentru plata pe Internet a taxelor si impozitelor

Persoanele care platesc taxele si impozitele cu ajutorul Internetului ar putea plati, integral sau partial, si comisionul pe care primariile il vor achita bancilor care accepta plati electronice pe www.ghiseul.ro, portalul national de plati online .

"Comisionul perceput de furnizorul de servicii de acceptare de plati electronice (...) poate fi suportat de catre contribuabil, de institutia publica sau in orice alta varianta aleasa de institutia publica la momentul inregistrarii in SNEP", se arata intr-o hotarare de guvern. 

Potrivit unui proiect de ordin al Ministerului Comunicatiilor si Societatii Informationale, pentru fiecare tranzactie primaria va achita un comision de cel mult 2% din suma transferata, care nu va trebui sa depaseasca plafonul de 30 de lei.

Acest document a fost eleborat de Ministerul Administratiei si Internelor si Ministerul Finantelor Publice , cele doua ministere urmand sa puna in aplicare normele metodologice privind SNEP.

"Primariile care se vor inscrie in SNEP isi vor informa contribuabilii prin posta cu confirmare de primire ca, incepand cu o anumita data, pot accesa www.ghiseul.ro printr-un user si o parola. Dupa ce s-au autentificat in sistem, acestia pot afla ce taxe si impozite au de platit catre autoritatea locala de care apartin si vor putea sa le achite online cu ajutorul unui card bancar", a declarat Marius Fecuiru, secretar de stat in MCSI .

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea