Financiar

#comert #servicii #autoturism #hoteluri #restaurante #motociclete #agentie de turism

Comertul a scazut cu peste 37% in 2009

Comertul cu ridicata si cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, a scazut cu 37,3% in primele 11 luni ale anului trecut, fata de aceeasi perioada a lui 2008, arata datele Institutului National de Statistica . Scaderea s-a datorat in principal diminuarii cu peste 45% a comertului cu autovehicule. La randul lor, serviciile de piata pentru populatie au scazut cu 14,4%, ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate.

In luna noiembrie 2009 , volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu ridicata si cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor a scazut, ca serie ajustata, cu 2,5% fata de luna precedenta si cu aproximativ 30% fata de luna similara din 2008. Scaderea puternica fata de anul precedent s-a produs din cauza diminuarii cu peste 33% a comertului cu autovehicule.

In ceea ce priveste serviciile de piata prestate populatiei, cifra de afaceri a scazut in noiembrie cu aproape 4% fata de octombrie 2009 si cu putin peste 19% fata de noiembrie 2008. Diminuarile s-au produs in special din cauza scaderii activitatii agentiilor de turism, a tur-operatorilor si a activitatii din hoteluri si restaurante.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea