Financiar

#fonduri #cec bank #ue #cofinantare #investitii

Cofinantari europene, Episodul 4: Creditele de cofinantare de la CEC Bank

Fondurile structurale alocate Romaniei de catre Uniunea Europeana au ca scop reducerea disparitatilor economice dintre tarile europene si tarile nou aderate. Ele sustin investitiile in infrastructura, educatie, cercetare, dezvoltarea IMM-urilor, investitii in agricultura sau masuri pentru dezvoltarea zonelor rurale.

Intrucat decontarea cheltuielilor urmeaza a fi realizata abia dupa verificarea acestora, este necesar ca solicitantul fondurilor europene sa detina banii necesari prefinantarii proiectului respectiv. BCR, BRD si Bancpost se numara printre institutiile care se implica in astfel de proiecte si a caror oferta a fost deja analizata de Newschannel.ro.

In cel de-al patrulea episod al serialului "Cofinantari Europene", Newschannel.ro prezinta o alta banca ce se implica in asigurarea surselor de finantare necesare pentru demararea proiectelor eligibile, CEC Bank.


Serviciile puse la dispozitie de CEC Bank includ:

    * acordarea de consultanta in stabilirea modalitatii de finantare si intocmirea documentatiei necesare
    * emiterea de scrisori de garantie bancara
    * emiterea de scrisori de confort
    * pre-finantarea grantului
    * co-finantarea cheltuielilor eligibile ale proiectului
    * finantarea cheltuielilor neeligibile ale proiectului
    * deschiderea de conturi pentru plata subventiilor catre agricultori

Credite pentru accesarea de fonduri europene

Linia de credit pentru investitii, creditul punte si creditul pentru investitii sunt cele 3 produse cu care CEC Bank vine in intampinarea solicitantilor de fonduri europene.

Linia de credit pentru proiecte de investitii este destinata prefinantarii grantului aferent proiectelor de investitii si cofinantarii cheltuielilor eligibile sau a celor neeligibile. Creditul poate fi acordat in lei sau in euro, pe o perioada de pana la 10 ani si poate acoperi 100% din valoarea totala a proiectului de investitie, potrivit informatiilor bancii.

Aceleasi caracteristici le are si creditul pentru investitii, diferenta dintre cele doua produse fiind constituita de modalitatea de acordare a creditului. Astfel linia de credit se realizeaza in mai multe transe, functionand ca un Credit revolving in perioada de implementare a proiectelor (de rugula pana la 3 ani), dupa care se stabilesc scadente fixe pentru soldul nerambursat la sfarsitul acestei perioade. Creditul revolving nu are un numar fix de plati.

 ( citeste continuarea pe newschannel.ro )

 

Citeste si

Cofinantari europene, Episodul 1: Creditele de cofinantare EU Office de la BCR

Cofinantari europene, Episodul 2: Creditele de cofinantare EUROBRD

Cofinantari europene, Episodul 3: Creditele de cofinantare EUROAcces de la Bancpost 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea