Financiar

#investitii #cofinantare #ue #eurobrd #nerambursabil

Cofinantari europene, Episodul 2: Creditele de cofinantare EUROBRD

In cel de-al doilea episod al serialului " Europene", Newschannel.ro prezinta un alt produs destinat cofinantarii proiectelor cu componenta de fonduri europene post-aderare, . Prin acest program special, BRD ofera , consultanta in ceea ce priveste incadrarea proiectului in cadrul unuia dintre programe, ajutor in stabilirea structurii de finantare necesare, precum si in privinta cheltuielilor aferente proiectului.

Pentru Intreprinderile Mici si Mijlocii, BRD ofera urmatoarele tipuri de finantari:

    * EUROBRD IMM Investitii reprezinta un credit oferit cu scopul de a completa sursele proprii, necesare obtinerii de finantari prin fonduri europene post-aderare. Finantarea se acorda in euro sau in lei si poate ajunge pana la 100% din valoarea cheltuielilor aferente contributiei proprii.

Perioada de creditare se stabileste in functie de tipul proiectului de investitii si capacitatea de rambursare a clientului, dar nu poate depasi 15 ani.

    * EUROBRD IMM Suport poate asigura o finantare de pana la 100% din valoarea subventiei UE obtinute. Acest credit este destinat pre-finantarii fondurilor nerambursabile aferente proiectului implementat cu ajutorul fondurilor europene post-aderare. Perioada de creditare este de maximum 3 ani si este stabilita in functie de perioada de executie a proiectului, corelata cu perioada de decontare a fondurilor.

    * EUROBRD IMM pe termen scurt sau mediu reprezinta un credit acordat de BRD pe maximum 5 ani pentru cheltuielile neeligibile ale fondurilor europene post-aderare, credit ce poate ajunge pana la 75% din valoarea totala a acestor cheltuieli.

Cheltuielile neeligibile sunt acele costuri care includ dobanda si comisioanele aferente creditelor, taxa pe valoare adaugata, cheltuielile colaterale care intervin intr-un contract de leasing , achizitia de echipamente second-hand, amenzile, penalitatile si cheltuielile de judecata.

Eligibile sunt considerate a fi acele cheltuieli aferente proiectelor finantate in cadrul programelor operationale realizate de catre un beneficiar. Acestea pot fi finantate atat din instrumente structurale, cat si din bugetul de stat si/sau contributia proprie a beneficiarului.

    * EUROBRD IMM se acorda pe maxim un an de zile pentru finantarea necesarului de , suma ce poate fi obtinuta fiind adaptata necesitatilor clientului.
Solicitantul poate depune mai multe cereri pentru obtinerea de fonduri structurale , insa pentru proiecte diferite. Suma maxima ce poate fi acordata pentru proiectele finantate in cadrul unei scheme de ajutor de stat de minimis este de 200.000 Euro pe o perioada de 3 ani. Ajutorul de minimis reprezinta un ajutor de stat care nu depaseste intr-o perioada determinata de timp plafonul prevazut de reglementarile comunitare in vigoare.

Beneficiarii finantarilor prin instrumente structurale post-aderare pot fi intreprinderi mici si mijlocii, intreprinderi mari, microintreprinderi ...

 ( citeste continuarea pe newschannel.ro )

Citeste si:

Cofinantari europene, Episodul 1: Creditele de cofinantare EU Office de la BCR

Cofinantari europene, Episodul 3: Creditele de cofinantare EUROAcces de la Bancpost

Cofinantari europene, Episodul 4: Creditele de cofinantare de la CEC Bank 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea