Financiar

#cnas #medicamente #medicamente compensate

CNAS: Medicamentele acordate gratuit vor fi generice

Listele cu vor fi modificate, astfel ca ele vor contine produsele generice, iar daca nu exista asa ceva va fi acordat produsul original, mai scump, a declarat, marti, presedintele CNAS , precizand ca aceste schimbari vor reduce cu 20% costurile, dar vor creste accesul la terapie .


"As vrea sa fac o precizare. Pe toate listele de C1-boli cronice (leucemie, hepatite, epilepsie, Alzheimer, anemia in cancer), C2-programele nationale (cancer, SIDA , TBC) si C3 (tratamente pentru copii) vor fi medicamente generice, adica cele iesite de sub patent, dar care sunt la fel de eficiente. Tari precum Franta sau Anglia folosesc in special medicamente generice. Daca un medicament nu are , atunci vom acorda gratuit molecula originala. Nu vom lasa oamenii fara medicamente", a declarat, marti, pentru MEDIAFAX, presedintele Casei Nationale de Asigurari de Sanatate (CNAS), Lucian Duta .

Presedintele a mai spus ca structura de tratament de pe toate listele nu se .

In plus, schimbarea listelor de gratuitati va reduce costurile CNAS cu 20 la suta, dar va creste tot cu atat accesul la tratament al celor care sunt pe listele de asteptare.

"Mii de bolnavi asteapta sa intre in tratament. Schimband listele de gratuitati, numarul celor care vor putea accede la terapie va creste", a mai spus Duta.

CNAS a prezentat, sambata, pe site-ul institutiei, Simularea privind noua metoda de calcul a pretului de referinta pe sublista C, noile preturi ale medicamentelor gratuite cuprinse pe listele C1, C2 si C3.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea