Financiar

#criza #economie #crestere economica #fondul monetar international

Cine sunt liderii economici ai lumii in 2013

Un sondaj realizat recent arata ca multe dintre marile state emergente sunt cu motoarele turate in ceea ce priveste economia, de parca criza economica a disparut.

Liderii mondiali la cresterea economiei in 2013 sunt chinezii, foarte aproape de acestia, cu cresteri de peste 6% se regasesc tari precum Peru, Congo, Paraguay, Mongolia, Angola, Libia, Niger, Tanzania, Zambia.

Totusi, potrivit datelor furnizate de Fondul Monetar International, cateva state dezvoltate vor inregistra scaderi ale economiei si in acest an. Mai bine o vor duce insa nemtii si americanii.

In ceea ce priveste Romania, FMI estimeaza o crestere economica de 1,6% in 2013, dupa cum reiese din raportul World Economic Outlook, care a fost recent publicat.

Cresterea economiei romanesti prezinta un trend ascendent, insa comparativ cu alte state emergente, precum America de Sud sau Africa, tara noastra este inca in urma.

Iata o analiza in care sunt prezentate estimarile privind cresterea economica a statelor lumii in 2013, realizata de Econtext.



Sursa foto: www.icp.org.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea