Financiar

#chiriasi #proprietari #criza #imobiliare #chirie #euro #leu

Chirii mai mici in euro

Contractele de inchiere din noul an se semneaza cu chirii mai mici cu 15-20% comparativ cu nivelul inregistrat in urma cu cateva luni. Chiriasii au inceput sa le ceara proprietarilor renegocierea sumelor lunare datorate.

Agentiei imobiliara EuroMetropola a efectuat un studiu care arata scaderea chiriilor odata cu piata vanzarilor. "Cum majoritatea chiriilor au suferit ajustari de 15-20%, locatarii se simt indreptatiti sa-i ceara proprietarului sa regandeasca pretul si pentru ei sau, in unele cazuri, sa inghete cursul leu-euro", se arata intr-un comunicat al agentiei, citat de Gandul.

Multi chiriasi , atat persoane fizice , cat si companii, vor ajunge in situatia de a nu-si mai putea indeplini obligatiile fata de proprietari . Acestia trebuie sa fie de acord cu renegocierea daca vor sa-si pastreze chiriasii. Oferta de pe piata a crescut si preturile sunt in continua scadere, deoarece multi proprietari care intentionau sa-si vanda apartamentele asteapta revenirea pietei imobiliare .

"In general, proprietarii scad preturile atunci cand ii cunosc bine pe chiriasi si nu vor sa se complice cu necunoscuti", crede Lucian Racaru, directorul Centrului Imobiliar Roman, citat de Evenimentul Zilei.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea